Carnavalsoptocht in Patras is na drie jaar terug

Na drie jaar afwezigheid keert dit jaar de straatparade, het belangrijkste evenement van het carnaval in Patras, weer terug. Dat heeft de burgemeester van Patras bekend gemaakt.

Er trekt dan weer een bonte parade door de havenstad met gekostumeerde en gemaskerde mensen, praalwagens en overal in de stad wordt gedanst en gezongen.

De laatste optocht in Patras werd gehouden in 2019. In de jaren daarna kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Eind februari 2020 werden de carnavalsfestiviteiten abrupt beëindigd door de eerste coronagevallen in Griekenland.

“Zoals de zaken er nu voorstaan, zullen er dit jaar veel bezoekers komen en zullen de hotels vol zijn”, zei burgemeester Kostas Peletidis. “De stad is verbeterd en de economische en zakelijke activiteiten zullen groter zijn dan in 2019, het laatste jaar dat het carnaval plaatsvond.”

Het carnaval van Patras (Patrino karnavali) is het grootste carnavalsfeest van Griekenland en één van de grootste van Europa. Het is een hele reeks evenementen waaronder dansfeesten, parades, verborgen schattenjacht en het kindercarnaval.

De carnavalsperiode in Griekenland begint dit jaar op zondag 5 februari en duurt tot en met zondag 26 februari. De laatste zondag is de belangrijkste feestdag. In Patras is de grote optocht het hoogtepunt in het laatste carnavalsweekeinde, dat wordt afgesloten met de rituele verbranding van de carnavalskoning in de haven.

Hoogtepunten straatparade Patras Carnaval 2019:

One Response to Carnavalsoptocht in Patras is na drie jaar terug

  1. […] Carnavalsoptocht in Patras is na drie jaar terug […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: