Agenda

Overzicht van Griekse concerten, evenementen en lezingen over Griekenland.  Tips voor de agenda kunnen worden gemaild naar parakalo.info [at] gmail.com of via het contactformulier van deze site.


MAART 2023

3 maart: George Dalaras in Rotterdam

George Dalaras, de meester van de Griekse rembetiko, komt naar Nederland. Tijdens zijn theaterconcert in Rotterdam wordt Dalaras begeleid door zijn band en uitstekende instrumentalisten, en de zangeressen Violeta Ikari & Aspasia Stratigou. Beleef een fantastisch programma met zowel zijn meest succesvolle en mooiste nummers als traditionele Griekse liedjes.

15 maart: Griekse volksmuziek met een spirituele touch

Savina Yannatou & Primavera en Salonico (Griekenland) gaan, in samenspel met Lamia Bedioui uit Tunesië, op een ontdekkingstocht van water door middel van liederen. De liederen worden in verschillende talen gezongen en geven tradities en mythes over water in relatie tot leven en dood door, tot verlangen en verhelderen, van vruchtbaarheid tot magie.

  • De Doelen – Jurriaanse Zaal: Kruisplein 30 in Rotterdam. Aanvang: 20.30 uur. Tickets: 35 euro (ecl 3,50 servicekosten). Meer info en kaartverkoop: www.dedoelen.nl

29 maart: Vasilis Papakonstantinou in Paradiso

De Griekse poprockgrootheid Vasilis Papakonstantinou (1950) wordt in zijn thuisland al jarenlang op handen gedragen. Zijn carrière begon in de jaren 70, net na de val van de junta, toen hij veel optrad tijdens stakingen en antifascistische concerten, Vanaf de jaren ’80 incorporeerde Papakonstantinou steeds meer invloeden van rock in zijn muziek. In maart geeft hij voor het eerst een concert in Amsterdam.

  • Paradiso (Grote Zaal), Weteringschans 6-8 in Amsterdam. Aanvang 20.30 uur, zaal open 19.00 uur. Kaarten 41,50 euro, exclusief verplicht lidmaatschap (4 euro) Meer info en kaartverkoop: paradiso.nl / tickets.paradiso.nl

MEI 2023

9 mei: Giannis Haroulis in Amsterdam

Giannis Haroulis is een zanger, muzikant en songwriter die met zijn authenticiteit en directheid zijn persoonlijke stempel heeft weten te drukken in de Griekse kunst-, rock- en traditionele muziekscene.

Giannis’ directe contact met het publiek blijft de kern van zijn live optredens. Een connectie die gebaseerd is op de werkelijke betekenis van kameraadschap en feest.

  • Melkweg (MAX), Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam. Aanvang: 19.00 uur. Tickets 42 euro (excl verplicht lidmaatschap) Meer info: www.melkweg.nl. Kaartverkoop via ticketmaster.nl

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: