Agenda

Overzicht van Griekse concerten, evenementen en lezingen over Griekenland.  Tips voor de agenda kunnen worden gemaild naar parakalo.info [at] gmail.com of via het contactformulier van deze site.

_______________________________________________________________________

Iedere donderdagavond: Hellas Pindakaas op Salto FM

Grappig nieuws en nuttige informatie over Griekenland en Nederland, met gasten uit beide landen. Muziek zonder grenzen: een eclectische mix van Grieks en internationaal die het oude met het nieuwe vermengt.

 30 januari t/m 27 maart 2019

Collegereeks ‘Griekenland van Achilles tot Tsipras’, Vrije Universiteit in Amsterdam

In deze 8-delige cursus geeft Dr. Patrick Gouw een overzicht van de gehele Griekse geschiedenis en biedt meer achtergrond en context bij het moderne Griekenland. De colleges vertellen het verhaal van een land met een groots verleden en een onzekere toekomst, van grote catastrofes en van vreemde overheersing, maar ook van heroplevingen en een rijk cultureel erfgoed.2019

JANUARI 2019

13 januari : Pavlos Sidiropoulos Tribute door Stelios Tsoukiás & band
De Griekse singer-songwriter Stelios Tsoukiás brengt met zijn band een eerbetoon aan Pavlos Sidiropoulos, die 28 jaar geleden overleed. Sidiropoulos wordt beschouwd als een van de grondleggers van de Griekse rock.

  • 13 januari: MEZRAB, Veemkade 576 in Amsterdam. Van 19.00 – 21.30 uur. Kaarten: 13,69 euro. Kaartverkoop via internet  of aan de deur. Reserveren is niet nodig. Meer info op www.mezrab.nl

 

25 januari: Elefteria Arvanitaki in de Melkweg
Eleftheria Arvanitaki is dé stem van Griekenland en enorm populair in het Middellandse Zeegebied. De zangeres wordt gezien als voorloper van de neo-rebetiko, de renaissance van de traditionele Griekse blues.

 

26 januari : Concert Rebet GuitarS in Amsterdam
Charis Konstantinou (gitaar en zang) en Jaap Faber (gitaar) spelen rebetika uit de jaren ’20 en ’30, de hoogtijdagen van deze muziek. Dit doen ze met twee gitaren, wat ook in die tijd gebruikelijk was. Het resultaat geeft een puur en oorspronkelijk geluid.

  • 26 januari: Pianola Museum, Westerstraat 106 in Amsterdam. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: 10 euro. Kaartverkoop en meer info:  www.geelvinck.nl (het aantal plaatsen is beperkt)

_______________________________________________________________________

MAART 2019

1-7 maart: Dream Traps-toernee Makis Sevilolou
Componist, zanger en bouzoukispeler Makis Seviloglou en zijn band komen na eerdere succesvolle tournees met een nieuw programma naar de Nederlandse theaters. Naast kersvers repertoire van zijn nieuwe album ‘Dream Traps’, hoor je werk van uitstekend ontvangen cd’s als ‘Open Window’ (2017) en muziek van andere geliefde Griekse componisten.

 

15 maart: Concert Lavrentis Machairitsas en Nikos Portokaloglou in Amsterdam
Lavrentis Machairitsas en Nikos Portokaloglou begonnen hun carrière in de jaren ’80 en hebben naam gemaakt met de bekende groepen Termites en Fatme, die vele generaties hebben beïnvloed. Deze lente gaan ze voor het eerst samen op tour met de show ‘Wat er overblijft van het vuur’. Ze worden vergezeld door de jonge singer-songwriter Mirela Pachou met haar rode accordeon en de Italiaanse songwriter en gitarist Steve Tesser.

  • 15 maart: Melkweg, Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam. Aanvang: 19.00 uur. Prijs 33,35 euro. Kaartverkoop via Ticketmaster. Meer info: www.melkweg.nl

 

15-17 maart: 2e Grieks-Nederlandse Expo / Festival “Ελλάδα Παντού”
Op deze beurs staat Griekenland centraal. Er zijn muziek- en dans- voorstellingen, kunsttentoonstellingen, filmvoorstellingen, kookwedstrijden en workshops. Ook is er een loterij waarbij mooie prijzen zijn te winnen.

  • 15-17 maart: Expo Houten, Meidoornkade 24 in Houten. Openingstijden: vrijdag van 14.00-19.00, zaterdag & zondag van 09.00-19.00 uur. Meer info op www.gnef.nl of de Facebookpagina
  • Het complete programma wordt op 15 februari bekend gemaakt

 

30 maart: The Aegean Project in Amsterdam
Laat je meenemen op een muzikale ontdekkingsreis, met volksmuziek afkomstig van de eilanden en de kusten van de Egeïsche zee, de Klein-Aziatische kust, de havensteden Thessaloniki, Piraeus, Smyrna (Izmir) en Alexandrië (Egypte). Het concert is een productie van Stichting Marmoucha in samenwerking met het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS).

  • 30 maart: Paradiso (kleine zaal), Weteringschans 6-8 in Amsterdam. Aanvang: 20.00 uur. Tickets: €17,02 (incl. daglidmaatschap), aan de zaal €20. Meer info en kaartverkoop: www.paradiso.nl

_______________________________________________________________________

APRIL 2019

4 april: The Aegean Project in Utrecht
Een muzikale ontdekkingsreis met Griekse volksmuziek afkomstig van de eilanden en kusten van de Egeïsche zee, de Klein-Aziatische kust, de havensteden Smyrna (Izmir), Thessaloniki en Piraeus. Kleurrijke klanken afgewisseld met invloeden uit de Oriënt.

  • 4 april: Tivoli Vredenburg (Club Nine), Vredenburgkade 11 in Utrecht. Aanvang: 20.00 uur. Tickets: €14,50 Meer info en kaartverkoop: www.tivolivredenburg.nl

_______________________________________________________________________

MEI 2019

7 mei: Vicky Leandros en Yorgos Dalaras in Rotterdam
Twee van de belangrijkste Griekse artiesten ontmoeten elkaar op het podium om hun meest bekende liedjes te spelen – solo en in duet.

  • 7 mei: Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1 in Rotterdam. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten van €42,95 tot €75,90. Meer info en kaarten: www.luxortheater.nl
%d bloggers liken dit: