Agenda

Overzicht van Griekse concerten, evenementen en lezingen over Griekenland.  Tips voor de agenda kunnen worden gemaild naar parakalo.info [at] gmail.com of via het contactformulier van deze site.

_______________________________________________________________________

Iedere donderdagavond: Hellas Pindakaas op Salto FM

Grappig nieuws en nuttige informatie over Griekenland en Nederland, met gasten uit beide landen. Muziek zonder grenzen: een eclectische mix van Grieks en internationaal die het oude met het nieuwe vermengt.

_______________________________________________________________________

NOVEMBER 2018

10 november: Sofia Sarri in Amsterdam
Sofia Sarri is al vijftien jaar een pionier in de Griekse indie-scene. Ze toerde en maakte albums met haar band Night on Earth en treedt nu op als soloartiest. In januari 2017 bracht Sarri haar eerste solo-album ‘Euphoria’ uit. Zowel ‘Euphoria’ als haar liveshows hebben tot nu toe prachtige recensies ontvangen.

  • 10 november: Mezrab, Veemkade 576 in Amsterdam. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten: 10 euro (vvk) of 12 euro aan de deur. Meer info en kaarten: www.mezrab.nl

 

26 november: Hologramconcert Maria Callas in Carré
Maria Callas is op maandag 26 november in Carré te zien en te horen als hologram. Ruim veertig jaar na haar dood wordt de operadiva met ultramoderne digitale technologie en laserprojectie weer tot leven gewekt. Tijdens het concert brengt ze haar grootste klassiekers ten gehore, begeleid door een groots symfonie orkest. Callas trad bij leven twee keer op in Amsterdam: in 1959 en 1973.

 

27 november: Concert Nana Mouskouri in Amsterdam
In 2018 viert ‘de koningin van de Griekse muziek’ dat ze 60 jaar in het vak zit met haar meest recente en 134ste album genaamd Forever Young. Een muzikale reis naar vroeger, met onder andere muziek geschreven door Amy Winehouse, Leonard Cohen en The Beatles.2019

JANUARI 2019

25 januari: Elefteria Arvanitaki in de Melkweg
Eleftheria Arvanitaki is dé stem van Griekenland en enorm populair in het Middellandse Zeegebied. De zangeres wordt gezien als voorloper van de neo-rebetiko, de renaissance van de traditionele Griekse blues.

_______________________________________________________________________

MAART 2019

15-17 maart: 2e Grieks-Nederlandse Expo / Festival “Ελλάδα Παντού”
Op deze beurs staat Griekenland centraal. Er zijn muziek- en dans- voorstellingen, kunsttentoonstellingen, filmvoorstellingen, kookwedstrijden en workshops. Ook is er een loterij waarbij mooie prijzen zijn te winnen.

  • 15-17 maart: Expo Houten, Meidoornkade 24 in Houten. Openingstijden: vrijdag van 14.00-19.00, zaterdag & zondag van 09.00-19.00 uur. Meer info op www.gnef.nl of de Facebookpagina
  • Het complete programma wordt op 15 februari bekend gemaakt.

_______________________________________________________________________

MEI 2019

7 mei: Vicky Leandros en Yorgos Dalaras in Rotterdam
Twee van de belangrijkste Griekse artiesten ontmoeten elkaar op het podium om hun meest bekende liedjes te spelen – solo en in duet.

  • 7 mei: Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1 in Rotterdam. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten van €42,95 tot €75,90. Meer info en kaarten: www.luxortheater.nl
%d bloggers liken dit: