Agenda

Overzicht van Griekse concerten, evenementen en lezingen over Griekenland.  Tips voor de agenda kunnen worden gemaild naar parakalo.info [at] gmail.com of via het contactformulier van deze site.OKTOBER 2022

8 oktober: Maria Farantouri op De Nacht van de Poëzie

De Griekse zangeres Maria Farantouri komt naar Nederland voor een exclusief optreden op de 39e Nacht van de Poëzie. Ze zal werk van de vorig jaar overleden componist Mikis Theodorakis uitvoeren.

Farantouri was de muze van Theodorakis en werd in de jaren ’60 wereldberoemd met de uitvoering van zijn Mauthausen-cyclus. Tijdens de Griekse dictatuur was ze ook protestzangeres, wat haar de geuzennaam ‘de Callas van het volk’ opleverde. “Als Farantouri begint te zingen, lijkt het of de wind opsteekt”, schreef dichter Marjoleine de Vos. “Altijd klinkt er dat melancholische ruisen in haar stem.” Een legende op het podium van De Nacht.

  • TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11 in Utrecht. Van 20.00 tot ± 03.00 uur. Toegang: €39/€27 (incl. gratis poëziebundel) Meer info en kaartverkoop: https://ilfu.com

11 oktober: Yannis Kotsiras in Amsterdam

Yannis Kotsiras brengt een ode aan de Griekse muziekhistorie. Op de setlist staat niet alleen eigen werk, maar ook bekende nummers van Griekse muzikanten als Mikis Theodorakis, Manos Hatzidakis, Stavros Xarchakos en Mimis Plessas. Verder zullen ook Griekse rebetika- en folkliedjes van o.a. Markos Vamvakaris, Vassilis Tsitsanis en Christos Nikolopoulos niet ontbreken.

  • Melkweg MAX, Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam. Aanvang: 19.00 uur. Entree 33,50 euro (exclusief verplicht lidmaatschap). Meer info en kaartverkoop

*dit concert stond aanvankelijk gepland voor 8 mei 2020, maar werd vanwege het coronavirus uitgesteld*

16 oktober: Michalis Hatzigiannis in Amsterdam

Na een lange break is de populaire popster Michalis Hatzigiannis weer klaar om dit najaar de Europese podia te betreden. Hij werd met meerdere hits en platinumalbums al snel een bepalende singer-songwriter in zijn thuisland. Of het nu met een energieke track betreft of zijn soms hartverscheurende ballads – een belangrijke deler is zijn songs is altijd het persoonlijke waarmee de zanger steeds opnieuw weet te ontroeren.

  • Melkweg MAX, Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam. Aanvang: 19.30 uur. Entree 32,30 euro (exclusief verplicht lidmaatschap). Meer info en kaartverkoop

*dit concert stond aanvankelijk gepland voor 26 mei 2020, maar werd vanwege het coronavirus twee keer uitgesteld*


NOVEMBER 2022

3 november: Antigone in het Rijksmuseum van Oudheden

Antigone is een spannend verhaal over een jonge vrouw uit een verdoemd geslacht. Marguerite de Brauw, Julien Croiset, Felix Burleson en Tim van den Heuvel spelen deze tragedie van Sophocles als een eigentijdse en muzikale voorstelling, waarin een wereld wordt blootgelegd die verrassend veel op de onze lijkt. Antigone zou vandaag geschreven kunnen zijn.

Antigone wordt gepresenteerd in samenwerking met de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal Leiden.


MAART 2023

3 maart: George Dalaras in Rotterdam

George Dalaras, de meester van de Griekse rembetiko, komt naar Nederland. Tijdens zijn theaterconcert in Rotterdam wordt Dalaras begeleid door zijn band en uitstekende instrumentalisten, en de zangeressen Violeta Ikari & Aspasia Stratigou. Beleef een fantastisch programma met zowel zijn meest succesvolle en mooiste nummers als traditionele Griekse liedjes.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: