Agenda

Overzicht van Griekse concerten, evenementen en lezingen over Griekenland.  Tips voor de agenda kunnen worden gemaild naar parakalo.info [at] gmail.com of via het contactformulier van deze site.

_______________________________________________________________________

Iedere vrijdagavond: Hellas Pindakaas op Salto FM

Grappig nieuws en nuttige informatie over Griekenland en Nederland, met gasten uit beide landen. Muziek zonder grenzen: een eclectische mix van Grieks en internationaal die het oude met het nieuwe vermengt.


OPROEPJE
Grieks koor Filomila in Amsterdam biedt musici de mogelijkheid Griekse muziek te spelen samen met het enige meerstemmige Griekse koor in Nederland. Speel je geen instrument, maar kun je wel zingen? Dan ben je ook welkom. Er zijn nog enkele plaatsen in het koor en vooral aan tenoren is behoefte, maar alten, sopranen en bassen kunnen zich ook aanmelden! Filomila bestaat bijna acht jaar en staat onder leiding van een een ervaren professionele Griekse dirigent: Yiorgo Moutsiaras.

_______________________________________________________________________

Vanaf 29 januari: Collegereeks Griekse en Romeinse schrijver, RMO Leiden
Op 29 januari start het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden met een nieuwe zesdelige collegereeks over Griekse en Romeinse schrijvers. De eerste twee colleges gaan over lyrische poëzie, college drie en vier behandelen Ovidius’ Metamorphosen in literatuur en kunst en de laatste twee colleges hebben Oedipus in de tragedies van Sophokles en Seneca als onderwerp. De reeks wordt gegeven door dr. Hans Smolenaars, voormalig hoofddocent bij de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

  • 29 januari, 5 en 26 februari, 12 en 19 maart, 2 april 2017: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 in Leiden. Tijd: 10.30 – 12.00 uur. Deelname aan de collegereeks Muzen in het museum kost € 70. Meer info en aanmelden: www.rmo.nl

_______________________________________________________________________

FEBRUARI 2017

7 februari: Discussie en film over armoede in Griekenland
De documentaire Griekse Winter toont de schrijnende armoede waarin veel Grieken zitten na de strenge bezuinigingsmaatregelen van de Europese Unie. Bekijk de indringende documentaire en ga met wetenschappers en experts in gesprek over de vraag wat een humane oplossing is voor een economische crisis. De voertaal deze avond is Engels.

  • Dinsdag 7 februari. LUX, Mariënburg 38-39 in Nijmegen. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Deelname kost € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis. Inschrijven en meer info: http://www.ru.nl/rr/grieksewinter

 

17 februari: Concert Rebet Guitars in Amsterdam
Charis Konstantinou (gitaar, zang) en Jaap Faber (gitaar) spelen rebetika-composities uit de jaren ’30 gecomponeerd door gitaristen zoals A. Kostis, Spyros Peristeris, Kostas Skarvelis, Stelios Chrisynis en anderen.

  • 17 februari: Pianola Museum, Westerstraat 106 in Amsterdam. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 10 euro.

26 februari: A New Deal For Europe: Yanis Varoufakis, Amsterdam
De spraakmakende Griekse ex-minister van Economische zaken Yanis Varoufakis presenteert zijn plan voor een nieuwe Europese politiek en gaat in gesprek met de specialisten economie van de Nederlandse politieke partijen. A New Deal For Europe is een programma onder redactie van Jurjen van den Bergh, Geert Lovink en Menno Grootveld.

  • 26 februari: Paradiso, Weteringschans 6-8 in Amsterdam. Aanvang 20.00 uur, aaal open 19.30 uur. Entree €7,50 (incl. daglidmaatschap) Meer info en kaarten: www.paradiso.nl

_______________________________________________________________________

MAART 2017

21 maart: Concert Giannis Haroulis in Amsterdam
Giannis Haroulis uit het dorpje Exo Lakonia op Kreta combineert de oude Kretenzische folktraditie met moderne elementen. Hij zingt klassiekers in het genre en zijn eigen nummers, met de traditionele intonatie van de Mediterrane melodieën die oorspronkelijk de muziek van Kreta en Griekenland inspireerden.

De laatste 10 jaar is Haroulis uitgegroeid tot een van de meest succesvolle artiesten in Griekenland, met gepassioneerde en charismatische optredens vol energie en connectie met het publiek.

  • 21 maart: Melkweg,  Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam. Aanvang: 19.30 uur. Entree: €28,00 + lidmaatschap. Meer info op www.melkweg.nl

 

25 maart: Uniek concert Sokratis Malamas in Amsterdam
Sokratis Malamas is één van Griekenlands meest geliefde singer-songwriters en met een enorm repetoire uit zijn tot nu toe 30 jaar durende muziekcarrière. Hij schuwt het experiment niet en volgt tijdens zijn optredens altijd de sfeer in de zaal om zo nieuwe ervaringen te creëren. Hij probeert elk optreden gedenkwaardig te maken, zonder regels en zonder vast schema.

Sokratis Malamas en zijn band nemen je mee op een magische reis van Griekse laiko tot rock en het beste wat de Griekse folkmuziek ons heeft te bieden.

  • 25 maart: Melkweg,, Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam. Aanvang: 19.00 uur. Entree: €25,00 + lidmaatschap. Meer info op www.melkweg.nl

_______________________________________________________________________

MEI 2017

15 mei: Concert George Dalaras in Rotterdam
George Dalaras, de meester van de Griekse volksblues, komt naar Nederland. Deze levende legende en heruitvinder van de traditionele rembetiko muziek staat met zijn band op maandag 15 mei in Luxor.

In ‘Dalaras Classics’ brengt hij de mooiste liedjes uit zijn indrukwekkende loopbaan ten gehore. Een niet te missen kans voor de liefhebbers van traditionele Griekse volksblues én fans van fabelachtig mooie zang in het algemeen.

  • 15 mei: Nieuwe Luxor Theater – Posthumalaan 1, Rotterdam. Kaarten vanaf 39,00 euro. De kaartverkoop start op 15 oktober om 10.00 uur. Meer info op www.luxortheater.nl  Kaartverkoop via Ticketmaster

 

 

4 reacties op Agenda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: