Mati voor en na de branden

Op luchtbeelden van UpDrones is goed te zien wat de verwoestende gevolgen van de bosbranden 23 juli* zijn in het dorp Mati, ten oosten van Athene. In het gebied vielen zeker 85 doden en raakten 187 mensen gewond.

* en dus niet 18 juli zoals in de video wordt vermeld

6 Responses to Mati voor en na de branden

  1. Helen Danopoulos schreef:

    Met nog steeds deze onvoorstelbare beelden op mijn netvlies van de branden afgelopen maandag en dinsdag, waarbij zoveel mensen zijn overleden, gewond of zoek, voel ik boosheid en onbegrip. Omdat ik al 46 jaar in Griekenland kom, de mentaliteit ken, van het komt allemaal wel goed, was de hele wereld er afgelopen dagen getuige van, dat het niet altijd weer goed komt. De Europese Unie heeft hulp aangeboden, mooi gebaar, maar wat gaat de Griekse overheid hier mee doen? Vanaf begin jaren 1980 zijn ze lid van de Europese Unie en nog hebben ze niet het besef, dat met al die bossen en ieder jaar weer bosbranden, een calamitietenplan voor iedere stad en ieder dorp te eisen. Zodat in geval van zulke heftige branden als afgelopen dagen, iedereen weet wat te doen en waar ze naar toe moeten vluchten.
    Want hoe is het mogelijk, dat de enige autoweg, de verbindingsweg naar Athene, geblokkeerd is. Er zijn geen alternatieven. Niet voor de Griekse bevolking en niet voor toeristen.
    Pas wanneer dit besef doordringt en er wordt structureel iets ondernomen, zijn al die mensen, die afgelopen dagen door de rook verstikt zijn, niet voor niets gestorven.

  2. […] Video: Mati vóór en na de branden […]

  3. […] Video: Mati voor en na de branden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: