Boze bewoners Mati: Overheid vertraagt de boel

Het proces dat inwoners van Mati in staat stelt om huizen en bedrijven, die in juli werden verwoest door de bosbrand, te repareren of opnieuw op te bouwen wordt vertraagd door de Griekse regering. Dat zegt een bewonersgroep uit de zwaar getroffen stad.

Vooral premier Alexis Tsipras moet het ontgelden. “De premier beloofde een modelstad. Maar het lijkt erop dat we de kans lopen op een niet-bestaande stad”, aldus de boze inwoners van Mati. Ze roepen de regering op om de noodzakelijke wetgeving snel door te voeren en een tijdschema op te stellen voor de wederopbouw van de badplaats.

De groep beklaagde zich ook over het feit dat nog altijd niet duidelijk is welke subsidies inwoners krijgen om bouwwerkzaamheden aan hun woningen te verrichten. Ze vinden dat permanente bewoners van Mati voorrang moeten krijgen op mensen die alleen een vakantiehuis in de kustplaats hebben.

In september trokken de inwoners van Mati ook al aan de bel. In een brief schreven ze toen dat veel slachtoffers van de bosbranden nog geen eerste noodhulp hadden ontvangen om in hun basisbehoeften kunnen voorzien en dat de belofte om de schade te herstellen in veel gevallen nog niet was nagekomen.

Uit verschillende rapporten blijkt dat er bij de aanpak van de branden grote fouten zijn gemaakt. Vanwege illegale bebouwing en slechte stadsplanning ontstonden in Mati opstoppingen in de smalle straten die naar de kust leidden. Diverse nabestaanden hebben een rechtszaak aangespannen tegen de autoriteiten.De bosbrand kostte uiteindelijk aan 100 mensen het leven.

2 Responses to Boze bewoners Mati: Overheid vertraagt de boel

  1. […] Boze bewoners Mati: Overheid vertraagt de boel […]

  2. […] van Mati dat het proces om verwoeste huizen en bedrijven te repareren of opnieuw op te bouwen door de Griekse regering wordt vertraagd. Een half jaar na de bosbranden was het nog altijd niet duidelijk welke subsidies inwoners krijgen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: