Dodental branden Attica stijgt naar minstens 80

Het dodental na de hevige bosbranden in Oost-Attica is opgelopen tot minstens 80. Dat heeft een woordvoerster van de brandweer bekend gemaakt.

Van de 187 gewonden liggen er nog 71 in het ziekenhuis, 10 van hen verkeren in levensgevaar. Het aantal doden kan nog verder oplopen omdat er nog z’n 40 personen worden vermist. Er bestaat onduidelijkheid over het aantal vermisten. Mogelijk zijn er mensen naar huis of familie teruggekeerd zonder dat te melden aan de autoriteiten. Ook zijn nog niet alle dodelijke slachtoffers geïdentificeerd.

Op een speciale website zijn foto’s en namen van gepubliceerd van mensen die als vermist zijn opgegeven door familieleden of vrienden. In het getroffen gebied zoeken hulpverleners in huizen en bij de stranden naar lichamen. Gisteravond arriveerden hulpverleners uit Cyprus in Griekenland om te helpen bij de ramp. Ook andere EU-landen hebben hun hulp toegezegd.

De brandweer heeft inmiddels bijna alle branden onder controle. Volgens minister van Burgerbescherming Nikos Toskas woedt er alleen nog een brand op een heuvel in een gebied zo’n 70 kilometer ten westen van Athene.

De hevige bosbranden braken twee dagen geleden uit in het gebied ten oosten van Athene rondom de havenstad Rafina en bij de badplaats Kineta, ongeveer 50 kilometer ten westen van de Griekse hoofdstad. Door de grote droogte en zeer harde wind – met een kracht van 9 en soms wel 11 Beaufort – kon het vuur zich snel verspreiden.

Update 26 /7 – 14.30 uur: Het officiële dodental is nu 85

 

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

3 Responses to Dodental branden Attica stijgt naar minstens 80

  1. Rob Alberts schreef:

    Vreselijk

    Meelevende groet,

  2. […] gevolgen van de bosbranden 23 juli* zijn in het dorp Mati, ten oosten van Athene. In het gebied vielen zeker 80 doden en raakten 187 mensen […]

  3. […] Dodental branden Attica stijgt naar minstens 80 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: