Geen vluchten Aegean en Olympic op 16 maart

Aegean Airlines en dochteronderneming Olympic Air houden hun vliegtuigen op 16 maart aan de grond. Alle geplande binnenlandse en internationale vluchten zijn geannuleerd na het besluit van luchtverkeersleiders om zich aan te sluiten bij de landelijke 24-uursstaking.

Reizigers die een ticket hebben voor een van de getroffen vluchten krijgen bericht van de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau waar ze hun tickets hebben gekocht over de annulering. Volgens Aegean Airlines kunnen de passagiers hun tickets wijzigen zonder omboekingskosten of tariefverschillen.

De vakbonden GSEE en ADEDY hebben een nieuwe algemene 24-uursstaking uitgeroepen op donderdag 16 maart als protest tegen de treinramp bij Tempi die aan 57 mensen het leven kostte. Vorige week was er om dezelfde reden ook al een landelijke staking in de publieke sector. De vakbonden eisen een grotere veiligheid bij alle wijzen van vervoer en beschuldigen de regering van nalatigheid.

Tijdens de staking ligt het openbaar vervoer in Athene gedeeltelijk stil. De metro’s rijden tussen 10.00 en 15.00 uur. Buschauffeurs houden werkonderbrekingen vanaf het begin van de dienstregeling tot 09.00 uur en vanaf 21.00 uur tot het einde van de dienst. De intercitybussen van KTEL rijden normaal. De treinen rijden niet, maar dat is al zo sinds het ongeluk op 1 maart.

Staking veerboten

De veerboten blijven 24 uur aan de kade liggen. Panhelleense Federatie voor Zeelieden (PNO) sluit zich aan bij de staking en wil dat er nieuwe wetgeving komt die ‘voldoet aan de actuele feitelijke behoeften van (passagiers)schepen om menswaardige werkomstandigheden en bovenal de veiligheid van schepen, passagiers en bemanning volledig te waarborgen’.

Mensen die boottickets hebben geboekt voor een reis 16 maart, wordt geadviseerd contact op te nemen met hun reisbureau of de lokale havenautoriteiten voor meer informatie.

De journalistenvakbonden hebben aangekondigd om de dag vóor de landelijke staking voor 24 uur het werk neer te leggen.


Alle berichten over de treinramp bij Tempi vind je hier


3 Responses to Geen vluchten Aegean en Olympic op 16 maart

  1. dani2503 schreef:

    Groot gelijk. Dit mag niet onder het vloerkleed geschoven worden. Laat de regering maar voelen wat er door hun nalatigheid is gebeurd 2 weken geleden.

  2. Rene schreef:

    Stakingen doen de fragiele economie van Griekenland de das om. Overleg is constructiever.

  3. […] Geen vluchten Aegean en Olympic op 16 maart […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: