Resterende coronamaatregelen worden opgeheven

Griekenland heft alle resterende coronamaatregelen op. Dat maakte minister van Volksgezondheid Thanos Plevris vandaag bekend.

Dat betekent dat het niet meer verplicht is om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer en andere openbare ruimten. Ook hoeven niet-gevaccineerde werknemers in de publieke en private sector niet langer iedere week een sneltest of PCR-test te doen.

Maar er zijn wel enkele uitzonderingen. In openbare en particuliere zorginstellingen en bejaardentehuizen blijven de geldende coronamaatregelen namelijk nog wel van kracht.

Kwetsbare groepen beschermen

“Wat blijft, is de noodzaak om kwetsbare groepen te beschermen tegen Covid-19 en daarom raden we aan om de persoonlijke beschermingsmaatregelen te behouden, vaccinaties up-to-date te houden en een anti-virusbehandeling te nemen bij besmetting”, aldus de minister.

Een groot deel van de coronamaatregelen was de afgelopen maanden al opgeheven. De commissie van coronadeskundigen die het ministerie van Volksgezondheid adviseert, stemde in met het voorstel van Plevris om na drie jaar een streep te zetten door de resterende maatregelen. Het coronavirus dook in februari 2020 voor het eerst op in Griekenland.

Het formele einde van de coronamaatregelen voor het grote publiek zal binnenkort bekend worden gemaakt. Naar verwachting gebeurt dat voor Grieks Pasen (16 april).

8 Responses to Resterende coronamaatregelen worden opgeheven

 1. dani2503 schreef:

  Toch blijft het oppassen. Zoals ze vorige week op het journaal vertelden, waren hier ook toch weer 800 opnames. En in een verzorgingshuis hier ook.

  • Aa Gulpen schreef:

   A.u.b.wordt wakker. Dit is griep en verder niks.

   • dani2503 schreef:

    Ongelooflijk, dat u dit zo stelt.Allereerst ben ik goed wakker en weet daardoor ook het verschil tussen griep en COVID. Ten tweede heeft u gelijk, dat er achter de schermen werd gesjoemeld met informatie, dan dat ze ons dom volk wilden doen geloven.

   • A.G schreef:

    Ik weet niet waar jij woont, maar in Nederland wordt Covid nu als griep gerekend. Meer of minder kan ik er niet van maken. Ik heb ook Covid gehad en laatst een goede griep. Het verschil was minimaal.

   • dani2503 schreef:

    Dat betekent dat we allemaal beduveld zijn met de injecties. Dan toch vlijft het merkwaardig dat er op het journaal wordt gezegd, dat er 800 mensen met Covid zijn opgenomen in het ziekenhuis, terwijl een week later alle testlocaties worden gesloten.

   • A.G schreef:

    Dat doet de MSM expres om nog zoveel mogelijk mensen bang te houden. Het hele Covid ” gedoe” was om te kijken hoe mensen reageren als ze maar bang gemaakt worden. Kijken hoe mensen reageren als ze voor de gek gehouden worden.

   • dani2503 schreef:

    Grof schandali. En ze komen er nog mee weg ook.

 2. […] Resterende coronamaatregelen worden opgeheven […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: