Aanhoudende problemen door Grieks winterweer

chania_sneeuwHet barre winterweer blijft voor problemen zorgen in Griekenland. Op veel plekken in het land is de stroom uitgevallen, waardoor verwarmingen niet werken en problemen met de drinkwatervoorziening ontstaan.

Talloze dorpen op het vasteland en eilanden in de Egeïsche Zee zijn door de sneeuw van de buitenwereld afgesneden. Ook op de Ionische eilanden Kefalonia, Zakynthos en Paxos werden dorpen geïsoleerd door een sneeuwstorm.

In Thessaloniki ontstond gisteravond een verkeerschaos en werd een aantal vluchten geannuleerd vanwege een sneeuwstorm. Ook zijn door de strenge vorst in de stad verschillende waterleidingen gesprongen. Volgens burgemeester Yiannis Boutaris is het sinds 1960 niet zo koud geweest in de regio.

In Thessaloniki, Lesbos, Zakynthos, Domokos, Larissa, Livadeia, Chalkida en delen van West-Macedonië blijven de scholen in ieder geval vandaag nog gesloten.

Griekenland heeft een marineschip naar Lesbos gestuurd om noodhulp te verlenen aan vluchtelingen en migranten die onder barre omstandigheden in kamp Moria verblijven, De meest kwetsbare mensen (zwangere vrouwen, kinderen en ouderen) werden gisteren overgebracht naar hotelkamers en appartementen op het eiland.

Ook is besloten de voorzieningen in het kamp te verbeteren en meer tenten met verwarming te plaatsen. Volgens hulporganisaties had de Griekse regering al veel eerder actie moeten ondernemen.

De ergste kou lijkt inmiddels achter de rug te zijn. Maar meteorologen waarschuwen voor het risico van overstromingen als de sneeuw door stijgende temperaturen gaat smelten.

 

3 Responses to Aanhoudende problemen door Grieks winterweer

 1. René schreef:

  Beste,

  Idee van René; is het mogelijk om bepaalde ferry’s met enkele (of meerdere) kajuiten voor personen te herbergen,
  De regering zou dan wel de dag schotel, de koffie of thee, en nog wat verdere algemene andere kosten op zich moeten nemen !.
  Dit voor een maand of zo, tot er een betere oplossing is.

  De mensen zijn vrij om af te stappen, en krijgen een badge mee met de naam van het schip (met een code), om terug op te stappen, als ze dat willen.

  Een zeeman is ook dikwijls maanden van huis !!!

  χρονια πολλα

  Rene Papournakis

 2. […] Aanhoudende problemen door Grieks winterweer […]

 3. […] Aanhoudende problemen door winterweer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: