Nederland stuurt hulp naar vluchtelingen in Griekenland

winter_morialesbosNederland stuurt vandaag noodhulp naar Griekenland om de barre omstandigheden voor vluchtelingen in de kampen te verbeteren. Dat heeft minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking toegezegd. Zij vindt dat de situatie door het winterweer voor de vluchtelingen onhoudbaar is geworden: “Het zijn verschrikkelijke omstandigheden.”

De noodhulp bestaat onder andere uit dekens, slaapzakken, tenten, verwarming en matrassen. Er wordt overlegd met de Griekse autoriteiten waar en hoeveel hulp er nodig is. “En dan gaan we meteen aan de slag om de spullen daar te krijgen”, zegt de minister tegen de NOS. Ploumen denkt dat voor de hulp ongeveer 100.000 euro nodig is.

De UNHCR heeft de noodklok geluid en zegt dat er in Griekenland en Servië dringend behoefte is aan hulp voor vluchtelingen. De situatie in Griekenland is volgens de VN-vluchtelingenorganisatie het ergst; er zijn vijf gevallen bekend van migranten die zijn bezweken door de kou. De Grieken moeten meer doen om te zorgen dat de migranten op het vasteland terechtkunnen, waar meer mogelijkheden zijn om ze te beschermen tegen de kou dan op de eilanden, zegt de UNHCR. Eerder deze week stuurde Griekenland een marineschip naar Lesbos om vluchtelingen op te vangen.

Sinds een week is Griekenland in de ban van zeer koud winterweer. Ook de eilanden Lesbos en Chios, waar duizenden vluchtelingen in kampen verblijven, hebben te lijden onder  lage temperaturen en hevige sneeuwval. Migratieminister Yiannis Mouzalas had vlak daarvoor nog verklaard dat er geen migranten en vluchtelingen meer in de kou zouden leven.

2 Responses to Nederland stuurt hulp naar vluchtelingen in Griekenland

  1. […] Nederland stuurt hulp naar vluchtelingen in Griekenland […]

  2. […] Nederland stuurt hulp naar vluchtelingen Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: