Overlast door sneeuw in Griekenland

Sneeuwval heeft in verschillende delen van Griekenland voor overlast gezorgd. De zwaarste sneeuwval werd gemeten in het noorden van Griekenland, waar temperaturen ver onder nul zakten. In het dorp Amyntaio, in het departement Florina, daalde het kwik zelfs naar – 18 graden Celsius.

Veel eilanden in de Egeïsche Zee kregen ook te maken met sneeuwval. Op Lesbos waren de tenten in vluchtelingenkamp Moria niet bestand tegen het winterse weer. In het kamp op Chios werden de tentjes eveneens bedekt met een laag sneeuw. En dat terwijl migratieminister Yiannis Mouzalas twee dagen geleden nog verklaarde dat er geen migranten en vluchtelingen meer in de kou hoeven te leven.

Ook op andere eilanden veroorzaakte de sneeuw problemen. Op Skopelos en Alonissos werd de noodtoestand uitgeroepen vanwege de barre weersomstandigheden. In Chora op Skopelos viel een meter sneeuw, in sommige dorpen op buureiland Alonissos zelfs twee meter waardoor wegen niet of nauweljks begaanbaar zijn. Sommigen delen van het eiland hebben al dagen last van stroomuitval en problemen met de watervoorziening. Tientallen dorpen op Evia kampen met dezelfde problemen.

Op de snelweg Korinthe-Patras kwamen honderden auto’s vast te zitten in de sneeuw. Vanwege de vorst strandde een trein op het station van Larissa. Pas na zes uur kon de trein van Athene naar Thessaloniki zijn weg weer vervolgen. In verschillende delen van het land blijven (in ieder geval) morgen de scholen gesloten.

Het winterweer eiste twee dodelijke slachtoffers. Een 77-jarige man uit een bergdorpje bij Nafpaktos overleed op weg naar het ziekenhuis aan onderkoeling nadat hij acht uur vermist was geweest. In Komotini overleed een 78-jarige vrouw na het inademen van giftige dampen, nadat ze in haar woning een vuurkorf had aangestoken als verwarming.

Advertenties

5 Responses to Overlast door sneeuw in Griekenland

  1. […] Overlast door sneeuw in Griekenland […]

  2. […] sneeuwval in Griekenland levert behalve grote overlast ook hele mooie plaatjes […]

  3. […] Ook de eilanden Lesbos en Chios, waar duizenden vluchtelingen in kampen verblijven, hebben te lijden onder  lage temperaturen en hevige sneeuwval. Migratieminister Yiannis Mouzalas had vlak daarvoor nog verklaard dat er geen migranten en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: