Autobom ontploft bij Griekse Centrale Bank

centrale bank bomBij de  Centrale Bank van Griekenland in Athene is vanmorgen rond zes uur een bom ontploft. Er zijn geen gewonden gevallen, maar het gebouw raakte wel flink beschadigd. Bij omliggende gebouwen sneuvelden de ruiten.

Voordat de bom afging waren er twee anonieme telefoontjes binnen bij de krant Efimerida ton Syntakton en de nieuwswebsite zougla.gr. De anonieme beller zei dat er een bom van 75 kilogram in een auto lag en dat die binnen 45 minuten zou exploderen.

De explosie was in de gehele wijk te horen. De politie heeft het gebied afgezet. De Griekse anti-terreur eenheid onderzoekt beelden van beveiligingscamera’s die gericht zijn op de straat. Getuigen hebben gezegd dat een man de auto (een gestolen Nissan Sunny) parkeerde en vervolgens wegrende.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar de politie zou ervan uitgaan dat een radicaal linkse groepering achter de explosie zit.

De aanslag komt op de dag dat Griekenland de internationale kapitaalmarkt weer opgaat om geld te lenen. De regering wil daarmee aantonen dat het land de crisis langzamerhand te boven komt. Morgen en overmorgen brengt de Duitse bondskanselier Angela Merkel een bezoek aan Athene.

3 Responses to Autobom ontploft bij Griekse Centrale Bank

  1. […] Veel aanslagen van Revolutionaire Strijd waren gericht op ministeries en filialen van banken. In april 2010 zou de groep zijn opgerold, maar  in april eiste Revolutionaire Strijd de verantwoordelijkheid op voor een aanslag met een autobom op de Griekse centrale bank. […]

  2. […] groep zijn opgerold, maar in 2014 eiste Revolutionaire Strijd de verantwoordelijkheid op voor een aanslag met een autobom op de Griekse centrale bank. Nikos Maziotis wordt gezien als de leider van de extreemlinkse […]

  3. […] De groepering kwam in 2007 voor het eerst in het nieuws toen ze een raketgranaat afvuurden op de Amerikaanse ambassade in Athene. In april 2010 zou de groep zijn opgerold, maar in 2014 eiste Revolutionaire Strijd de verantwoordelijkheid op voor de bomaanslag op de Griekse centrale bank. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: