Coronacijfers niet veel beter ondanks lockdown

Ondanks de lockdown die ruim drie weken geleden werd ingesteld, zijn de coronacijfers in Griekenland nog niet veel verbeterd.

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 2186 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Van de nieuwe gevallen werden er 28 ontdekt na controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal coronagevallen is gestegen naar 109.655.

Er zijn 89 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het totaal aantal sterfgevallen is nu 2606. Er worden 613 patiënten beademd op de intensive care, 611 patiënten zijn ontslagen van de IC.

Tweede lockdown

Op 7 november ging Griekenland voor de tweede keer tijdens de coronapandemie op slot. Op de eerste dag van de lockdown werden er 2556 nieuwe besmettingen en 34 sterfgevallen geregistreerd. Er werden 207 patiënten beademd op de intensive care. Het totaal aantal personen dat was overleden aan de gevolgen van het virus was toen 749.

Op 28 november werd een recordaantal sterfgevallen (121) genoteerd.

De huidige lockdown is vorige week verlengd tot 7 december 06.00 uur. De maatregelen zouden aanvankelijk tot 30 november duren. Regeringswoordvoerder Stelios Petsas benadrukte dat deze beslissing absoluut noodzakelijk was, aangezien de epidemiologische last nog steeds hoog is. Vandaag hintte Petsas dat de lockdown mogelijk opnieuw wordt verlengd.


2 Responses to Coronacijfers niet veel beter ondanks lockdown

  1. […] Coronacijfers niet veel beter ondanks lockdown […]

  2. […] Coronacijfers niet veel beter ondanks lockdown […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: