Lockdown verlengd tot 14 december

De Griekse regering heeft de huidige lockdown met een week verlengd tot 14 december, omdat het aantal nieuwe coronabesmettingen, intubaties en sterfgevallen als gevolg van Covid-19 nog niet genoeg is afgenomen.

Het is de tweede verlenging van de beperkende maatregelen die aanvankelijk op 30 november zouden eindigen. Vorige week werd aangekondigd dat de lockdown verlengd zou worden tot 7 december. Daar is nu dus nog een week aan vastgeplakt.

“Het beschermen van de volksgezondheid en het menselijk leven blijft een prioriteit”, zei regeringswoordvoerder Stelios Petsas. “Landelijk zien we meer ontslagen dan opnames van patiënten in ziekenhuizen. Maar veel ziekenhuizen in Noord-Griekenland staan ​​nog steeds onder grote druk. Met deze informatie wordt duidelijk dat de geleidelijke heropening van de economische en sociale activiteiten nog even gaat duren.”

Petsas stak mensen die zich ongelukkig voelen door de pandemie nog wel een hart onder de riem, door te zeggen dat ‘de hoop die de wetenschap de hele wereld brengt, deze kerst zichtbaar zal zijn’. Volgens Petsas wordt er momenteel gewerkt aan de definitieve goedkeuring van een reeks vaccins die dan eind december of begin januari beschikbaar zullen zijn in Griekenland.


3 Responses to Lockdown verlengd tot 14 december

  1. tandjoeng1 schreef:

    Het duurt niet lang meer dat wij ons kunnen vaccineren. Maar, hoe kan iemand aantonen dat hij of zij is gevaccineerd.? Zich daarmee zelf beschermt, maar zeker anderen . Zij die zich niet laten vaccineren zullen ervoor gaan zorgen dat wij nog lang niet van de mondkapjes af zijn.

  2. […] Lockdown verlengd tot 14 december […]

  3. […] Op 7 november ging Griekenland voor de tweede keer tijdens de coronapandemie op slot. De lockdown zou aanvankelijk drie weken duren, maar werd onlangs verlengd tot 14 december. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: