Anna Korakaki opent olympische fakkelestafette

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de fakkelestafette voor de Olympische Spelen dit jaar geopend door een vrouw. De 23-jarige Griekse schutter Anna Korakaki heeft de primeur en mag volgende maand de eerste stappen zetten met de olympische toorts.

Dat maakte de voorzitter van het Griekse olympisch comité, Spyros Capralos, bekend. Hij sprak van een ‘historisch moment’. Ook de laatste fakkeldrager in Griekenland is dit jaar een vrouw, namelijk regerend olympisch kampioen polsstokhoogspringen Katerina Stefanidi.

Korakaki won in 2016 op de Olympische Spelen in Rio twee medailles. Ze won brons op het onderdeel 10 meter luchtpistool en veroverde goud op het onderdeel 25 meter sportpistool. De bronzen medaille van Korakaki was de eerste medaille die Griekenland in de schietsport won sinds de Spelen van Londen in 1908.

Op 12 maart wordt in Olympia, de bakermat van de moderne Olympische Spelen, het olympisch vuur ontstoken. De fakkel maakt eerst een estafettetocht door Griekenland en wordt dan in Athene overhandigd aan de organisatie van Tokio 2020. Op 24 juli is de openingscereonie in de Japanse hoofdstad. De Olympische Spelen duren tot en met 9 augustus.

3 Responses to Anna Korakaki opent olympische fakkelestafette

  1. […] Anna Korakaki opent olympische fakkelestafette […]

  2. […] wordt in Olympia het olympisch vuur ontstoken. De 23-jarige Griekse schutter Anna Korakaki zal de eerste stappen zetten met de toorts. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de estafette wordt geopend door een […]

  3. […] Griekse schutter Anna Korakaki zette de eerste stappen met de brandende toorts. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de estafette wordt geopend door een vrouw. Na de estafettetocht door Griekenland wordt de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: