Polsstokhoogspringster Stefanidi wint goud in Rio

katerina_stefanidi_riogoudPolsstokhoogspringster Katerina Stefanidi heeft Griekenland het eerste olympische  atletiekgoud bezorgd sinds de Spelen van 2004. In de finale in Rio sprong ze over 4.85 meter, een centimeter onder haar persoonlijke outdoor record.

Het zilver was voor de Amerikaanse Sandi Morris, die ook over 4.85 meter sprong maar had daarvoor meer pogingen nodig. Het brons ging naar Eliza McCartney uit Nieuw-Zeeland (4.80 m). Het is de eerste keer dat Griekenland olympisch goud wint met polsstokhoogspringen, dat sinds 2000 ook een olympisch nummer is voor vrouwen.

Voor de  26-jarige Stefanidi, die tegenwoordig in de Verenigde Staten woont,  is 2016 een succesvol jaar. Vorige maand veroverde ze in Amsterdam de Europese titel en op het WK Indoor won de Griekse in maart een bronzen medaille.

Het is de zesde medaille voor Griekenland op de Olympische Spelen in Rio. De zeilers Panagiotis Mantis en Pavlos Kagialis wonnen brons in de 470-klasse.  Langeafstandzwemmer Spiros Gianniotis won zilver op de 10 km.  Turner Eleftherios Petrounias won goud aan de ringen  en schutter Anna Korakaki veroverde brons (10 meter luchtpistool) en goud (25 meter sportpistool).

Advertenties

2 Responses to Polsstokhoogspringster Stefanidi wint goud in Rio

  1. […] Polsstokhoogspringster Stefanidi wint goud in Rio […]

  2. […] Er was goud voor turner Eleftherios Petrounias, schutter Anna Korakaki en polsstokhoogspringster Katerina Stefanidi. Langeafstandzwemmer Spiros Gianniotis en zeilduo Panagiotis Mantis en Pavlos Kagialis pakten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: