Gerard Butler draagt olympische fakkel naar Sparta

De olympische fakkelestafette krijgt volgende week een Hollywood-tintje. Acteur Gerard Butler is door de stad Sparta gevraagd als fakkeldrager.

Butler speelde in 2006 de rol van de Spartaanse koning Leonidas in de film ‘300’. De film speelt zich af rond de legendarische Slag om Thermopylae in 480 voor Christus, waar 300 Spartanen vochten tegen het binnenvallende leger van Perzische koning Xerxes.

Gerard Butler zal op 13 maart de olympische vlam van de Byzantijnse stad Mystras naar Sparta brengen. Zijn bezoek valt samen met de de herdenking ‘2500 jaar na de slag om Thermopylae’. Het plan om de Schotse acteur uit te nodigen voor het evenement in Sparta is afkomstig van ere-ambassadeur van de stad, Kalliroi Danali – Apostolopoulou.

Behalve Butler lopen ook filmproducent Gianni Nunnari (o.a. 300, 300: Rise of an Empire, Alexander, Shutter Island en Se7en), producent Alan Siegel (Olympus has Fallen) en acteur Billy Zane – die van Spartaanse afkomst is – mee in de fakkelestafette.

Op 12 maart wordt in Olympia het olympisch vuur ontstoken. De 23-jarige Griekse schutter Anna Korakaki zal de eerste stappen zetten met de toorts. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de estafette wordt geopend door een vrouw.

Na de estafettetocht door Griekenland wordt de fakkel in Athene overhandigd aan de organisatie van Tokio 2020. Op 24 juli is de openingscereonie in de Japanse hoofdstad. De Olympische Spelen duren tot en met 9 augustus.

4 Responses to Gerard Butler draagt olympische fakkel naar Sparta

  1. […] Gerard Butler draagt olympische fakkel naar Sparta […]

  2. […] Gerard Butler draagt olympische fakkel naar Sparta […]

  3. […] De grote mensenmenigte die zich vandaag verzamelde in Sparta (waar acteur Gerard Butler de vlam de stad in droeg) zorgde ervoor dat de lokale autoriteiten hun bezorgdheid uitten overgevaren voor de […]

  4. […] Griekenland werd al na één dag afgebroken. De grote mensenmenigte die zich verzamelde in Sparta (waar acteur Gerard Butler de vlam de stad in droeg) zorgde ervoor dat de lokale autoriteiten hun bezorgdheid uitten over risico’s voor de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: