‘Griekenland heeft in 2014 nieuw noodplan nodig’

puzzelstuk euroGriekenland heeft begin 2014 nieuwe noodleningen nodig. Dat heeft de Duitse centrale bank gezegd tegen het Duitse ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds.

Dit is opmerkelijk omdat bondskanselier Merkel en minister Schäuble van Financiën steeds zeggen dat Griekenland goed op koers ligt en geen nieuwe hulp nodig heeft.

De risico’s die aan het huidige reddingsprogramma voor Griekenland verbonden zijn, zijn ‘ongebruikelijk hoog’, aldus de Bundesbank. De Griekse regering zou bovendien betere prestaties moeten leveren. Het werk dat nu wordt afgeleverd is ‘nauwelijks bevredigend’ volgens de Bundesbank, die niet verwacht dat Griekenland de geëiste hervormingen door kan voeren. Dat schrijft het toonaangevende blad Der Spiegel.

Volgens Der Spiegel heeft Griekenland onlangs de nieuwe tranche noodhulp van 5,7 miljard euro alleen gekregen vanwege ‘politieke beperkingen’. Het blad baseert zich hiervoor op documenten van de Duitse centrale bank.

Op 22 september worden in Duitsland verkiezingen voor de Bondsdag gehouden. De leningen aan Griekenland liggen gevoelig en zijn, ondanks de steun aan Griekenland van de huidige Duitse regering, onder de Duitse bevolking impopulair.

2 Responses to ‘Griekenland heeft in 2014 nieuw noodplan nodig’

  1. Alex schreef:

    Dat die regeringsleiders uit noord Europa hier nog zo verbaasd over kunnen zijn. Bijna kinderlijk naïef, toch?

  2. […] wordt verwacht dat Griekenland ook na 2014 nog financiële steun nodig zal hebben, toonde de premier zich zeer optimistisch. Hij zei dat de economische krimp dit jaar kleiner zal […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: