Opstand in detentiecentrum voor migranten

politie MEIn het detentiecentrum van Amygdaleza, in de buurt van Athene, zijn illegale immigranten in opstand gekomen. Gedetineerden staken matrassen en wooncontainers in brand en gooiden stenen naar agenten die het centrum bewaken. De politie zette traangas in om de asielzoekers uiteen te drijven.

Tien agenten raakten gewond, ruim veertig migranten werden aangehouden. Acht Pakistanen en twee Afghanen slaagden erin te ontsnappen tijdens de onlusten. Zij zijn nog voortvluchtig. Veertien andere ontsnapte migranten uit Pakistan, Afghanistan en Bangladesh zijn wel weer gepakt.

Volgens de Griekse autoriteiten kwamen de asielzoekers in opstand omdat ze voortaan achttien in plaats van twaalf maanden vastgehouden mogen worden.

Ook protesteerden ze tegen de slechte omstandigheden in het detentiecentrum. Er worden te veel mensen vastgehouden en vanwege werkzaamheden zitten de migranten zonder airco en stroom. Het centrum  zou 1700 illegalen huisvesten, terwijl het berekend is op slechts 820 mensen. De politie ontkent dat de leefomstandigheden in het detentiecentrum slecht zijn.

Mensenrechtenorganisaties hebben in het verleden herhaaldelijk kritiek geuit op de slechte leefomstandigheden in het centrum. Griekenland keurt relatief weinig asielverzoeken goed, maar veel migranten uit Afrika en Aziè zien Griekenland als de toegangspoort tot de Europese Unie. De meesten belanden in een detentiecentrum.

One Response to Opstand in detentiecentrum voor migranten

  1. Alex schreef:

    Jammer dat de politie ontkent dat de leefomstandigheden zo slecht zijn. Ze moeten dat juist bevestigen en benadrukken dat de illegale immigranten in Griekenland een Europees probleem zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: