Grieks Revolutiepark in Messinia open voor publiek

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

In het departement Messinia, in het zuidwestelijke deel van de Peloponnesos, is vorige week een nieuw park geopend dat is opgedragen aan de Griekse Revolutie van 1821.

Het park is het resultaat van een samenwerking tussen het Cultureel Instituut van Messinia en de gemeente Pylos-Nestoros. Ook de 20 andere historische gemeenten van de Peloponnesos hebben hun steentje bijgedragen.

Op een bord bij de ingang van het park zijn “21 kleine verhalen van vrijheid” van de Griekse Revolutie opgenomen. Bezoekers kunnen hierdoor een compleet beeld krijgen van de ‘menselijke geografie’ van de revolutie in de Peloponnesos.

Ook is op het paneel een zeldzame kaart van de Peloponnesos te zien uit de periode van de Griekse Revolutie, gemaakt door de Franse Wetenschappelijke Missie van Moria. (Morea – in het Grieks Μορέας of Μωριάς – is een oude naam van de Peloponnesos)

21 Bomen van de Vrijheid

In het park zijn ook 21 vrijheidsbomen geplant, die afkomstig zijn uit onder andere de gemeenten Nafplio, Argos-Mycene, Epidaurus, Tripoli, Kalavryta, Archaia Olympia, Corinthe, Nemea, Anatoliki Mani, Sparti en Kalamata. Op het entreebord is de herkomst van iedere boom vermeld.

Het Griekse Revolutiepark ligt op de grens tussen de historische nederzetting Kato Ampelokipi en de gemeente Pylos-Nestoros. In het park staan onder meer wilde olijven, eiken, sparren, kastanjes, dennen, platanen, esdoorns en acacia’s.

Het is de bedoeling dat de 21 historische gemeenten van de Peloponnesos culturele en milieu-evenementen gaan organiseren in het park, dat ook een educatief centrum moet worden voor scholen uit de omgeving. Het Revolutiepark is kandidaat voor opname in de Nationale Index van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

One Response to Grieks Revolutiepark in Messinia open voor publiek

  1. […] Grieks Revolutiepark in Messinia open voor publiek […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: