Vrij zicht op Acropolis: hotel moet etages slopen

De hoogste verdiepingen van een hotel aan de voet van de Acropolis moeten worden gesloopt omdat ze het uitzicht op het monumentale complex blokkeren. Dat heeft de Griekse archeologische raad (KAS) bepaald.

Het tien verdiepingen tellende hotel in de wijk Makriyianni werd nog geen jaar geleden geopend en prees zichzelf aan vanwege het ‘adembenemende terras’. Het hotel mag  niet hoger zijn dan 24 meter, heeft de KAS nu besloten. Dat betekent dat de bovenste twee verdiepingen van het gebouw moeten worden gesloopt.

Kostas Bakoyannis, de burgemeester van Athene, spreekt van een moedig besluit: “De Acropolis is onze hart en ziel, een cruciaal onderdeel van ons cultureel erfgoed. Het is erg belangrijk dat iedereen daarvan kan genieten.”

Ook Cultuurminister Lina Mendoni is blij met het besluit. Volgens haar is de Acropolis niet alleen een monument, maar ook een symbool. “Als de Acropolis wordt aangetast, wordt in essentie onze beschaving aangetast.”

Voor toekomstige gebouwen geldt voortaan een maximumhoogte. De Griekse Raad van State heeft besloten dat nieuwe gebouwen niet hoger mogen worden dan 21 meter.

Buurtbewoners maakten vorig jaar bezwaar tegen de bouw van het hotel in Makriyianni omdat het meer dan 30 meter hoge pand hun uitzicht op de Acropolis bederft. Er was toen ook al toestemming gegeven voor de bouw van een tweede hotel van dezelfde hoogte. Ze startten een petitie tegen hoogbouw in hun buurt, die door 25.000 mensen werd ondertekend. De minister van Milieu schortte vervolgens de uitgifte van nieuwe bouwvergunningen voorlopig op.

2 Responses to Vrij zicht op Acropolis: hotel moet etages slopen

  1. Nadine Lotigiers schreef:

    Toch maar logisch afbreken tot op de grond

  2. […] Vrij zicht op Acropolis: hotel moet etages slopen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: