6 porties kalamari? Dat is dan 591 euro!

Enkele Amerikaanse toeristen zullen hun etentje in een restaurant op Mykonos niet snel vergeten. Na hun maaltijd kreeg het gezelschap een gepeperde rekening van ruim 800 euro voorgeschoteld.

Voor 6 porties kalamari, 6 bier, 2 flessen water, een glas tomatensap en 3 salades rekende het restaurant DK Oyster aan het strand in Platis Gialos maar liefst 836,20 euro. Een van de toeristen plaatste het bonnetje én een klacht op TripAdvisor.

This place is a rip-off. Je wordt hier afgezet, kijk naar de foto die ik heb geplaatst”, schrijft de man uit Brooklyn, New York op Tripadvisor. “Het personeel is niet eerlijk en weigert om een menu en prijzen te geven. Vermijd deze plaats ten koste van alles.”

Na de review volgde op de website al snel een reeks opmerkingen van andere bezoekers van het restaurant die hetzelfde was overkomen. Ze klaagden over hoge rekeningen en plaatsen foto’s van de bonnetjes als bewijs.  Een van hen sprak van ‘enorme woekerprijzen voor drank’, omdat hij 15 euro moest betalen voor een Sprite en 10 euro voor een Griekse koffie. Een ander betaalde 136 euro voor twee glazen prosecco.

Tegenover de New York Post bevestigt het restaurant dat de prijzen die het Amerikaanse gezelschap moest betalen correct zijn. “Hoewel we denken dat de prijzen het niveau van onze inspanningen, zorg en de kwaliteit van het geserveerde eten op een van ’s werelds meest begeerde stranden weerspiegelen, kunnen we begrip opbrengen voor een ontevreden klant”, laat DK Oyster weten.

Dat klanten er geen menukaart krijgen, is volgens het restaurant niet waar. Ook zou er bij de ingang een bord staan waarop de prijzen worden vermeld. “Sommigen negeren de kaart en bestellen direct. We houden ze dan niet tegen. Hoe geloofwaardig is iemand die zegt dat hij de prijs van een gerecht heeft gevraagd maar beweert dat hij die informatie niet heeft gekregen en dan toch bestelt?”

Update 24/05: De vernietigende recensie heeft niet alleen de aandacht getrokken van de media, maar ook van de belastingdienst. Belastinginspecteurs hebben het restaurant bezocht voor een controle van de boeken. Aanleiding was de foto van de rekening die de Amerikaanse toerist (en andere boze klanten) op Tripadvsisor plaatste. Het was een bon waarop alleen de bestelling stond en geen wettelijke nota met daarop de naam van het restaurant, zijn belastingnummer en het btw-bedag.

De inspecteurs hadden kopieën van de ‘rekeningen’ die de toeristen op de Tripadvisor hadden geplaatst bij zich en ze zouden de harde schijf van de kassa in beslag hebben genomen. Volgens persbureau AMNA werden bij de inspectie 12 belastingovertredingen ontdekt.

6 Responses to 6 porties kalamari? Dat is dan 591 euro!

 1. Helen Danopoulos schreef:

  Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

 2. mil schreef:

  ach ja, Mykonos…….mij zien er niet !

 3. Martijn schreef:

  Diverse bezoeken aan Mykonos in de jaren ’80 waren geweldig. Tien jaar later werd het eiland overspoeld door enorme cruiseschepen. Overbevolkt door cruisegangers en toeristen. Vriend en zijn vrouw heb ik 26 jaar geleden op Mykonos ontmoet. Zij wilden nu graag een korte reünie op Mykonos om de toenmalige herinnering en gezelligheid terug te brengen. Ik heb dat afgewezen. Geniet van de mooie herinnering van toen en voorkom een gigantische afknapper van nu. Mijn geboortedag gedenken wij met een boottochtje op de Amersfoortse rivier de Eem en een etentje in Blaricum. Graag de mooie herinneringen aan Mykonos handhaven.
  Martijn.

 4. […] 6 porties kalamari? Dat is dan 591 euro! […]

 5. rene purnaelss schreef:

  Ik denk dat de ober daar geen fooi zal hebben gekregen !!!!

  Ik zou het niet betalen, alleen de prijs van de inkoop prijs, maal maximum vier.

 6. […] in het nieuws komt vanwege exorbitant hoge prijzen. In 2019 kreeg een groep Amerikaanse toeristen een rekening van 836 euro gepresenteerd voor 6 porties kalamari, 6 biertjes, 2 flessen water, een glas tomatensap en 3 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: