Hoogtelimiet voor gebouwen bij de Acropolis

Gebouwen die rond de Acropolis in Athene worden gebouwd mogen niet hoger zijn dan 17,5 meter. Dat heeft het Griekse Ministerie van Milieu en Energie vandaag aangekondigd.

In de verklaring laat het ministerie ook weten dat de uitgifte van nieuwe bouwvergunningen in Makriyianni – Koukaki (het gebied ten zuiden van de Acropolis) voorlopig wordt opgeschort.

Het besluit volgt op een dringende oproep van de gemeente Athene en een protestactie van een groep inwoners van de wijk Makriyianni. Zij hebben ernstige bezwaren tegen de bouw van een hotel met tien verdiepingen in de Faliroustraat. Ook de bouw van een ander hotel, met negen verdiepingen, is een doorn in hun oog.

De inwoners van Makriyianni noemen de komst van de hotels een ‘stedelijke misdaad’ en stelden een petitie op tegen hoogbouw in hun wijk. Hun initiatief heeft de steun van de Griekse vereniging voor milieu en cultureel erfgoed (Ellet). De gemeente Athene vindt dat monumenten en stadsdelen met grote historische en symbolische waarde niet voldoende beschermd zin door de wet en wil dat bestemmingsplannen worden gewijzigd.

Op basis van de huidige regels tellen gebouwen in het gebied maximaal zes of zeven verdiepingen en hebben ze een maximale hoogte van 21 meter. Om te mogen bouwen in Athene is een speciale vergunning van de Griekse Centrale Archeologische Raad (KAS) vereist. De KAS heeft toestemming gegeven voor de bouw van de hotels rond de Acropolis, maar mogelijk worden de plannen binnenkort opnieuw tegen het licht gehouden.

3 Responses to Hoogtelimiet voor gebouwen bij de Acropolis

  1. […] Hoogtelimiet voor gebouwen bij de Acropolis […]

  2. […] Hoogtelimiet voor gebouwen bij de Acropolis […]

  3. […] Hoogtelimiet voor gebouwen bij de Acropolis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: