‘Skyline Athene moet beschermd worden’

De skyline van Athene moet beter beschermd worden. Dat vindt de gemeenteraad van Athene, die daarom een dringende oproep heeft gedaan aan de Griekse regering.

Volgens de gemeente beschermt de wet monumenten en delen van Athene met grote historische en symbolische waarde niet voldoende. Athene wil daarom dat de regering om nieuwe bestemmingsplannen wijzigt zodat er in het centrum van de stad geen hoge gebouwen meer verrijzen die het uitzicht op de Acropolis en het Parthenon belemmeren.

De reactie van de gemeenteraad volgt op een protestactie van een groep inwoners van de wijk Makriyianni die ervan gruwen dat er in de buurt van de Acropolis momenteel een hoog hotel wordt gebouwd. Ze noemen de komst van hotels met negen of tien verdiepingen een ‘stedelijke misdaad’. Hun petitie krijgt onder meer steun van de Griekse vereniging voor milieu en cultureel erfgoed (Ellet).

Vorig jaar werd begonnen met de bouw van een hotel met tien verdiepingen aan de Faliroustraat, een paar maanden later gaf de Centrale Archeologische Raad toestemming voor de realisatie van een groot negen verdiepingen tellend hotel in de Misaraliotoustraat. Het eerste hotel is al bijna voltooid, de bouw van het tweede hotel bevindt zich nog in de eerste fase.

Deze ontwikkelingen onderstrepen volgens Athene de noodzaak om het huidige bestemmingsplan te wijzigen. “Tot die tijd moet het ministerie van Cultuur zijn beslissing voor de bouw van het gebouw tussen de straten Misarliotou en Tsami Karatasou herroepen”, schrijft het stadsbestuur aan de regering.

4 Responses to ‘Skyline Athene moet beschermd worden’

  1. […] ‘Skyline Athene moet beter beschermd worden’ […]

  2. […] ‘Skyline Athene moet beschermd worden’ […]

  3. […] Het besluit van het Ministerie van Milieu was een reactie op een dringende oproep van de gemeente Athene en een protestactie van inwoners van de wijk Makriyianni. Zij hebben ernstige bezwaren tegen de bouw van een hotel met tien verdiepingen in de Faliroustraat. De bewoners startten een petitie tegen de komst van hoge hotels die ze een ‘stedelijke misdaad’ noemen. De gemeente Athene liet in een brief aan het ministerie weten dat de skyline van de stad beter beschermd moet worden. […]

  4. […] ‘Skyline Athene moet beschermd worden’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: