De fotogenieke perzikbloesems van Veria

[Klik op een afbeelding voor een vergroting. Foto’s: AMNA]

Bijna iedereen kent wel de wereldberoemde bloeiende kersenbomen van Japan, maar ook in Griekenland zijn in de lente uitbundige bloesemwolken te vinden. Ieder voorjaar kleuren de bloesems in de perzikboomgaarden de glooiende heuvels rond Veria roze.

De bomen bloeien in maart en de bloesems zijn ongeveer 15 dagen te bewonderen. In de afgelopen jaren is geprobeerd om van de perzikboomgaarden een toeristische bezienswaardigheid te maken. “We zagen iedere maart een eindeloos roze tapijt van bloeiende perzikbomen. Maar eerlijk gezegd besteedden we er nooit zo veel aandacht aan, omdat we ermee zijn opgegroeid”, zegt Zisis Patsikas, president van de toerismevereniging van Veria, tegen persbureau AMNA.

Een van de manieren om de regio onder de aandacht te brengen is een fotowedstrijd. Sinds 2015 kunnen zowel amateurfotografen als professionals hun mooiste foto’s in sturen met perzikbomen die in volle bloei staan. Ieder jaar komen er meer dan 300 inzendingen binnen. De winnaar van vorig jaar kwam uit Athene en was speciaal voor de competitie naar Veria gereisd.

Dit jaar wordt de fotowedstrijd gehouden op 16 en 17 maart, ook zijn er dan andere evenementen rond de perzikkwekerijen. De beste periode om bloesemfoto’s te maken is tussen 10 en 20 maart. Enkele van de winnende inzendingen van voorgaande jaren zijn hierboven te zien.

3 Responses to De fotogenieke perzikbloesems van Veria

  1. […] De fotogenieke perzikbloesems van Veria […]

  2. […] De fotogenieke perzikbloesems van Veria […]

  3. […] De fotogenieke perzikbloesems van Veria […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: