Spoorverbinding Patras-Pyrgos wordt hersteld

Het Griekse spoorbedrijf OSE gaat de treinverbinding tussen Patras en Pyrgos nieuw leven inblazen, in een poging om het toerisme naar de Peloponnesos te stimuleren. De verbinding werd in 2011 geschrapt uit de dienstregeling, als bezuinigingsmaatregel.

Van de 2500 kilometer aan spoorlijn die in Griekeland ligt, moet 1000 kilometer die in onbruik was geraakt weer operationeel worden.  Daaronder is ook de spoorlijn die de twee belangrijkste steden op de Peloponnesos verbindt, kondigde OSE-topman Panagiotis Theocharis aan. Voor het herstel van de spoorverbindingen is  in totaal100 miljoen euro gereserveerd.

Prioriteit voor OSE is het herstellen van de verbinding tussen Patras en Pyrgos. Die lijn is in commercieel opzicht belangrijk omdat hij Patras met Athene verbindt. De kosten voor deze opknapbeurt wordt geschat op 15 miljoen euro, waarvan de regio West-Griekenland de helft zal financieren.

6 Responses to Spoorverbinding Patras-Pyrgos wordt hersteld

  1. […] Spoorverbinding Patras-Pyrgos wordt hersteld […]

  2. Marijke schreef:

    Het aantal km in dit bericht kan niet kloppen. Pyrgos en Patras liggen geen 1000km uit elkaar. De verbinding Patras naar Athene is er al. Moet er niet een 0 af?

    • Natascha schreef:

      In Griekenland ligt in totaal zo’n 2500 kilometer aan spoorlijnen, daarvan wordt 1000 kilometer hersteld en opnieuw in gebruik genomen. Een deel daarvan is dus de verbinding tussen Patras en Pyrgos. De steden liggen natuurlijk geen 1000 km uit elkaar. In het persbericht stond het een beetje ongelukkig geformuleerd, waardoor (in ieder geval bij mij dus) verwarring ontstond. Het is nu rechtgezet in het bericht.

  3. […] Tsipras pleit opnieuw voor schuldverlichting […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: