Kraakpanden ontruimd, 127 migranten aangehouden

Bij de ontruiming van een gekraakt pand in het centrum van Athene heeft de politie gisteren 127 Syriërs, waarvan 37 kinderen, zonder papieren aangehouden.

De Syriërs verbleven in het Drakopouleio bloeddonatiecentrum van het Rode Kruis. Het gebouw in de Alkiviadoustraat is sinds februari gekraakt door anarchisten die er een geïmproviseerd vluchtelingenkamp maakten.Het Rode Kruis had een rechtszaak aangespannen om het pand te laten ontruimen.

Saillant detail: in het gebouw moeten alleenstaande minderjarige vluchtelingen worden gehuisvest. De Syriërs die in het gekraakte pand verbleven zijn overgebracht naar het bureau van de Vreemdelingendienst. Ongeveer dertig vluchtelingen  zijn ondergebracht in een van de kampen in de redio Attica, de anderen  werden weer de straat opgestuurd omdat er voor hen geen oplossing was.

Tegelijkertijd met de ontruiming van het Rode Kruis-pand deed de politie ook een inval in Villa Zografou, dat al sinds 2012 wordt gekraakt.  Het is een ontmoetingsplaats voor sociale bewegingen en er worden regelmatig politiek-culturele evenementen georganiseerd. De gemeente Athene, die de eigenaar is van het gebouw, wil Villa Zografou gaan gebruiken als culturele voorziening.

Tijdens de inval was er niemand aanwezig, maar na de komst van de politie arriveerde een tiental mensen om te protesteren. Uiteindelijk werden er zeven arrestaties verricht. Minister van Burgerbescherming Nikos Toskas noemde op ANA-MPA radio de twee ontruimingsacties gerechtvaardigd.

Advertenties

One Response to Kraakpanden ontruimd, 127 migranten aangehouden

  1. […] Kraakpanden ontruimd, 127 migranten aangehouden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: