Kraakpanden ontruimd, 127 migranten aangehouden

Bij de ontruiming van een gekraakt pand in het centrum van Athene heeft de politie gisteren 127 Syriërs, waarvan 37 kinderen, zonder papieren aangehouden.

De Syriërs verbleven in het Drakopouleio bloeddonatiecentrum van het Rode Kruis. Het gebouw in de Alkiviadoustraat is sinds februari gekraakt door anarchisten die er een geïmproviseerd vluchtelingenkamp maakten.Het Rode Kruis had een rechtszaak aangespannen om het pand te laten ontruimen.

Saillant detail: in het gebouw moeten alleenstaande minderjarige vluchtelingen worden gehuisvest. De Syriërs die in het gekraakte pand verbleven zijn overgebracht naar het bureau van de Vreemdelingendienst. Ongeveer dertig vluchtelingen  zijn ondergebracht in een van de kampen in de redio Attica, de anderen  werden weer de straat opgestuurd omdat er voor hen geen oplossing was.

Tegelijkertijd met de ontruiming van het Rode Kruis-pand deed de politie ook een inval in Villa Zografou, dat al sinds 2012 wordt gekraakt.  Het is een ontmoetingsplaats voor sociale bewegingen en er worden regelmatig politiek-culturele evenementen georganiseerd. De gemeente Athene, die de eigenaar is van het gebouw, wil Villa Zografou gaan gebruiken als culturele voorziening.

Tijdens de inval was er niemand aanwezig, maar na de komst van de politie arriveerde een tiental mensen om te protesteren. Uiteindelijk werden er zeven arrestaties verricht. Minister van Burgerbescherming Nikos Toskas noemde op ANA-MPA radio de twee ontruimingsacties gerechtvaardigd.

1 Responses to Kraakpanden ontruimd, 127 migranten aangehouden

  1. […] Kraakpanden ontruimd, 127 migranten aangehouden […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.