Korte Docu: 4.1 Miles

De documentaire 4.1 Miles van de Griekse Daphne Matziaraki werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Korte Documentaire, maar viel niet in de prijzen.

Voor haar documentaire voer Matziaraki één dag (op 28 oktober 2015)  mee met de heroïsche kustwachtkapitein Kyriakos. Ieder uur moet hij met tien collega’s uitrukken om een paar honderd mensen te redden die de oversteek van 4,1 zeemijl wagen tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Lesbos.

In september 2016 won 4.1 Miles een Student Academy Award, een prijs die jaarlijks door de organisatie van de Oscars wordt uitgereikt aan de beste studentenfilms.

4 Responses to Korte Docu: 4.1 Miles

  1. Martijn schreef:

    Documentaire gezien. Indrukwekkend en huiveringwekkend. Bovenal de moedige, niet aflatende inzet van de Griekse eilandbewoners. Zij verdienen ons grootste respect. Zij beseffen wat er dagelijks op het spel staat en komen daadwerkelijk in actie. Enorm contrast met de retoriek vanuit de Brusselse EU vergaderkamertjes en -paleizen.
    Blijft de onbeantwoorde vraag hoe al deze vluchtelingen Turkije konden binnenkomen en Turkije op deze levensgevaarlijke wijze weer konden verlaten. Kenmerkend voor de Turkse bestuurlijke chaos en desinteresse?
    Martijn.

  2. […] was de centrale figuur in de korte documentaire 4.1 Miles van de Griekse Daphne Matziaraki. Zij voer één dag (op 28 oktober 2015) mee met de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: