Zeilster Bekatorou draagt Griekse vlag in Rio

sofia_bekatorouZeilster Sofia Bekatorou zal de Griekse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Dat maakte het Griekse Olympisch Comité (HOC) vandaag bekend.

Ze is de eerste vrouwelijke atleet in de Griekse olympische geschiedenis die de  nationale vlag draagt bij de ceremonie.

Discuswerper Nikolaos Georgantas was in 1908 de allereerste atleet die de Griekse vlag mocht dragen. Bij de Spelen van Londen in 2012 was taekwondoka Alexandros Nikolaidis de tot dusver laatste Griekse vlaggendrager.

Bekatorou noemde haar uitverkiezing ‘een grote eer’. “Helemaal omdat ik de eerste vrouw ben. Ik heb deelgenomen aan drie Olympische Spelen, in drie verschillende klassen en ik zie dit als het mooiste beloning voor mijn inspanningen al deze jaren”, aldus de zeilster.

De 38-jarige Bekatorou maakte in 2000 in Sydney haar olympische debuut en won in de 470-klasse in 2004 goud op de Spelen in Athene. Tijdens de zomerspelen in Beijing in 2008 won ze een bronzen medaille in de Yngling-klasse. In Rio zal ze uitkomen in de Nacra 17, de olympische catamaran.

De Olympische Spelen worden van 5 tot 21 augustus gehouden in Rio de Janeiro. De Griekse delegatie bestaat uit 90 atleten. 

3 Responses to Zeilster Bekatorou draagt Griekse vlag in Rio

  1. […] Zeilster Bekatorou draagt Griekse vlag in Rio […]

  2. […] openingsceremonie is op 5 augustus. Zeilster Sofia Bekatorou draagt dan de Griekse vlag. De Olympische Spelen in Rio duren tot 21 […]

  3. […] De Griekse equipe voor de Olympische Spelen in Rio bestaat uit 92 atleten. Het is de eerste keer sinds 1992 dat er minder dan 100 sporters worden afgevaardigd. De openingsceremonie begint rond 01.00 uur vannacht (Nederlandse tijd). Zeilster Sofia Bekatorou draagt dan de Griekse vlag. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: