Kleine Griekse equipe naar Spelen in Rio

Rio2016_logoDe Griekse equipe voor de Olympische Spelen in Rio bestaat uit 92 atleten. Het is de eerste keer sinds 1992 dat er minder dan 100 sporters worden afgevaardigd.

In Barcelona bestond de Griekse ploeg uit 70 atleten. Bij de Spelen in Athene (2004) telde het olympische team de meeste deelnemers: 436. In 2012 ging Griekenland met 105 sporters naar de Spelen in Londen.

De oudste atleet in de Griekse olympische ploeg is de 42-jarige boogschutter Evangelia Psarra. Zij doet voor de vijfde keer mee. Ook zwemmer Spyros Gianniotis (36) gaat op voor zijn vijfde deelname aan de Olympische Spelen. In 2012 werd hij 4e op de 10 kilometer, Gianniotis miste het brons op slechts vijf seconden.

De Griekse sporters komen uit in de volgende sporten: atletiek, (synchroon)zwemmen, waterpolo, wielrennen, zeilen, roeien, schermen, boogschieten, (kleiduif)schieten, turnen, ritmische gymnastiek, judo, gewichtheffen, tafeltennis en worstelen.

De openingsceremonie is op 5 augustus. Zeilster Sofia Bekatorou draagt dan de Griekse vlag. De Olympische Spelen in Rio duren tot 21 augustus.

2 Responses to Kleine Griekse equipe naar Spelen in Rio

  1. […] Kleine Griekse equipe naar Spelen in Rio […]

  2. […] Griekse equipe voor de Olympische Spelen in Rio bestaat uit 92 atleten. Het is de eerste keer sinds 1992 dat er minder dan 100 sporters worden afgevaardigd. De […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: