‘Kapitaalcontroles worden eind 2016 afgebouwd’

euro muntenAls de politieke situatie in Griekenland stabiel blijft, kunnen de kapitaalcontroles vanaf eind 2016 geleidelijk worden versoepeld. Dat zegt de Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch Ratings.

Volgens de kredietbeoordelaar willen de Griekse autoriteiten waarschijnlijk een verdere verbetering zien in het beleggers- en consumentenvertrouwen voordat de kapitaalcontroles worden afgebouwd. “Het economische en politieke klimaat blijft in onze ogen kwetsbaar”, zegt Fitch in een persverklaring.

De Griekse minister van Financiën Efklidis Tsakalotos zei gisteren in een interview met staatsomroep ERT1 dat de versoepeling van de kapitaalcontroles een continu proces van liberalisering is. Tsakalotos verwacht dat de restricties volledig kunnen worden opgeheven als de tweede review van het Griekse steunprogramma, die in september begint, is afgerond.

Het kapitaalverkeer in Griekenland werd een jaar geleden aan banden gelegd, om te voorkomen dat de banken verder in de problemen zouden komen en zouden omvallen. De Griekse banken hielden in de zomer hun deuren drie weken gesloten. Grieken kunnen sinds juni vorig jaar slechts een gelimiteerd bedrag van hun bankrekening halen.

Eind 2015 sprak de Griekse regering de verwachting uit dat de beperkingen in het kapitaalverkeer medio 2016 volledig opgeheven zouden worden.

Advertenties

One Response to ‘Kapitaalcontroles worden eind 2016 afgebouwd’

  1. […] ‘Kapitaalcontroles worden eind 2016 afgebouwd’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: