Een op drie Griekse kinderen leeft in armoede

sad_faceEén op de drie Griekse kinderen leeft in armoede. Drie jaar geleden was dat nog één op de vijf. De Griekse kinderombudsman George Moschos zei dat op een bijeenkomst van de Europese Koepel van Kinderrechten- commissarissen over de humanitaire situatie in Griekenland.

De koepelorganisatie maakt zich grote zorgen over de verslechterende omstandigheden waarin Griekse kinderen opgroeien. Voorzitter Marc Dullaert noemt de situatie desastreus en spreekt van een neerwaartse spiraal en verpaupering.

Volgens Dullaert zijn er kinderen in de arme wijken van Athene die uit vuilnisbakken eten en sommigen gaan niet naar school omdat er geen geld is. “Griekenland telt 1,7 miljoen gezinnen zonder inkomen. Deze mensen krijgen geen uitkering of bijstand”, zegt Dullaert.

De Europese kinderombudsmannen vinden dat de humanitaire hulp aan Griekenland moeten worden opgeschaald en ten goede moet komen aan de kinderen die in armoede leven.

In 2012 bleek uit een rapport van Unicef en de universiteit van Athene dat ondervoeding negatieve gevolgen heeft voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen.

4 Responses to Een op drie Griekse kinderen leeft in armoede

 1. Rob Alberts schreef:

  Natuurlijk vinden de Europese leiders dit niet van belang …..

  Bezorgde groet,

 2. […] Een op drie Griekse kinderen leeft in armoede […]

 3. J. Willems schreef:

  Verschrikkelijk, maar dat krijg je als het rijkere deel van de natie geen belasting wil betalen.Dijsselbloem is daarvoor niet verantwoordelijk, dat is het Griekse volk zelf.

 4. sammie schreef:

  Willems, ben je wel echt goed op de hoogte ?, je hebt gedeeltelijk gelijk maar vindt je het redelijk wat ze nu wéér verlangen van de Grieken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: