Brit doet nieuwe poging met Greek Crowdfund

crowdfundingZijn eerste crowdfundingcampagne voor Griekenland haalde de doelstelling niet, maar de 29-jarige Brit Thom Feeney geeft niet op en is een nieuwe inzamelactie begonnen.

Met Greek Crowdfund, zijn nieuwe actie op Indiegogo, hoopt Feeney in twee weken tijd één miljoen euro op te halen. De teller staat na drie dagen op 90.403 euro, bijeengebracht door 4590 donateurs. Het geld wordt geïnvesteerd in het helpen van het Griekse volk, ook als het streefbedrag niet wordt gehaald.

Feeney werkt nu samen met de Griekse stichting Desmos. Het voornaamste doel van de Britse initiatiefnemer is zo veel mogelijk jongeren van 16-24 jaar aan het werk te helpen. “Ik wil dat jonge mensen hoop hebben en vaardigheden aanleren om de economie vooruit te helpen en te investeren in Griekenland”, schrijft Feeney op zijn website.

Net als bij de eerste actie krijgen de donateurs Griekse producten in ruil voor het geïnvesteerde bedrag. Bij drie euro is dat een ansichtkaartje met een foto van premier Alexis Tsipras of de Acropolis. Een donatie van zes euro is goed voor een Griekse salade met feta en olijven.

Voor een tientje ontvang je een fles ouzo, voor 25 euro een fles Griekse wijn. Voor 160 euro krijg je een Grieks voedselpakket. Bij een donatie van 5000 euro wacht een all-inclusive vakantie naar Athene voor twee personen.

Het Greek Bailout Fund haalde de doelstelling (1,6 miljard euro ophalen binnen een week) niet. Maar dat wil niet zeggen dat de actie geen succes was. In acht dagen tijd doneerden 108.654 mensen 1.930.577 euro. Zij hebben allemaal hun geld teruggekregen.

2 Responses to Brit doet nieuwe poging met Greek Crowdfund

  1. […] Brit doet nieuwe poging met Greek Crowdfund […]

  2. […] een jaar geleden startte de 29-jarige Brit Thom Feeney een crowdfundingcampagne voor Griekenland. In twee weken tijd wilde hij met zijn Greek Crowdfund één miljoen euro ophalen en zo veel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: