Drie Grieken op miljardairs-lijst Forbes

dagobert zwemt in geldHet Amerikaanse zakenblad Forbes publiceert ieder jaar een lijst met miljardairs. Ondanks de crisis staan er op de lijst van superrijken ook drie Grieken.

Spiro Latsis staat op de 506e plaats met een vermogen van ongeveer 3,2 miljard dollar. Hij is de zoon van scheepsmagnaat John Latsis en beheert het familiefortuin sinds diens dood in 2003. De familie Latsis bezit een groot deel van Hellenic Petroleum, de grootste oliemaatschappij van Griekenland.

Latsis wordt gevolgd door Aristotelis Mistakidis en Philip Niarchos die 2,5 miljard bezitten. Zij staan op de gedeelde 687e plaats van de lijst met rijkste mensen ter wereld. Mistakidis is mede-directeur van mijnbedrijf Glencore International, kunstverzamelaar Niarchos is de oudste zoon van scheepsmagnaat Stavros Niarchos.

Volgens Forbes telt de wereld 1645 miljardairs, die samen een vermogen van 6400 miljard dollar bezitten. De meeste rijken werden het afgelopen jaar rijker. In de top 10 bezit niemand minder dan 30 miljard dollar, terwijl dat in 2013 ‘slechts’ 23 miljard was.

Bill Gates voert  na vijf jaar opnieuw de lijst van Forbes aan. De oprichter van Microsoft heeft een vermogen van 76 miljard dollar. Gates verdrong de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim (72 miljard) van de eerste plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: