Wie stuurt Griekenland naar het Songfestival?

nationaal songfestival 2014 kandidatenNederland stuurt Waylon en Ilse de Lange naar het Eurovisie Songfestival. Maar wie mag Griekenland in mei vertegenwoordigen op het liedjesfestijn?

In het ochtendprogramma Epikairotita van de nieuwe publieke omroep Hellenic Public Radio Television werden vandaag de  vier kandidaten gepresenteerd. De vier liedjes hebben ieder een geheel eigen stijl: een hiphop-nummer, een pop-duet, een ballad en een stevig folknummer met Balkan-invloeden.

Op 11 maart vindt het Grieks nationale songfestival plaats in de Acro Music Hall, net als vorig jaar presenteren Despina Vandi en Giorgos Kapoutzidis het programma. De winnaar gaat namens Griekenland naar het Eurovisie Songfestival dat in Kopenhagen wordt gehouden. Het is dit jaar de veertigste keer dat Griekenland meedoet aan het Songfestival.

De  nummers  zijn via het YouTube-kanaal van de commerciële Griekse muziekzender MAD TV te bekijken:

In 2013 werd Griekenland vertegenwoordigd door Koza Mostra & Agathonis die met het nummer Alcohol is Free als zesde eindigden. Ilias Kozas, zanger van Koza Mostra, schreef de tekst en muziek voor het nummer van Kostas Martakis.

One Response to Wie stuurt Griekenland naar het Songfestival?

  1. […] kwamen als winnaar uit de bus bij de Griekse nationale finale Eurosong 2014, waaraan vier acts deelnamen. Een vakjury en televoters besloten wie namens Griekenland naar het Songfestival in Kopenhagen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: