Trojka niet akkoord met Grieks bezuinigingsplan

De waarnemers van de EU, ECB en het IMF hebben delen van de Griekse bezuinigingsplannen afgewezen. Het is onbekend met welke onderdelen de trojka niet akkoord gaat.

Volgens minister van Financiën Yiannis Stournaras gaat het om ‘slechts’ enkele maatregelen. Voormalig minister van Financiën en huidige Pasok-leider Evengelos Venizelos zegt dat Griekenland ‘alternatieve maatregelen’ achter de hand heeft.

Met het plan dat aan de trojka werd voorgelegd wilde Griekenland de komende twee jaar bijna twaalf miljard euro bezuinigen. Alleen als de waarnemers akkoord gaan met de bezuinigingen kunnen de Grieken nieuwe noodsteun krijgen.

Ook binnen de Griekse coalitie is er onenigheid over de bezuinigingen. Links maakt bezwaar tegen de verlaging van inkomens en pensioenen en wil dat er meer wordt gedaan om de economie te stimuleren.

One Response to Trojka niet akkoord met Grieks bezuinigingsplan

  1. […] met de trojka verlopen moeizaam. Gisteren werd bekend dat delen van het Griekse bezuinigingsplan zijn afgewezen. Met het plan wilde Griekenland de komende twee jaar bijna twaalf miljard […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: