Griekse staatsschuld opnieuw gestegen

De Griekse staatsschuld bedroeg aan het einde van het tweede kwartaal ruim 303 miljard euro, ruim 23 miljard meer dan drie maanden daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Financiën.

Mede dankzij een deal met private schuldeisers -die in totaal meer dan 100 miljard euro kwijtscholden- daalde de schuld in het eerste kwartaal van dit jaar. Desondanks is de schuld nu weer gestegen.

Volgens het ministerie van Financiën bereikte de Griekse staatsschuld zijn piek in het vierde kwartaal van 2011. Toen bedroeg de schuld 367, 9 miljard euro. Griekenland staat onder grote druk van de financiële markten en de overige eurolanden om zijn enorme staatsschuld terug te dringen tot een beheersbaar niveau.

Het bedrag dat de Grieken aan noodleningen hebben lopen bij de Europese Unie en het IMF, is gestegen tot bijna 149 miljard euro. Het bedrag dat Griekenland aan staatspapier heeft uitstaan, is echter opnieuw gedaald.

One Response to Griekse staatsschuld opnieuw gestegen

  1. Alex schreef:

    Dus omdat 100miljard is kwijtgescholden is de staatsschuld gedaald met 65miljard. En dankzij de zware bezuinigingsmaatregelen komt er steeds minder belasting binnen. Ra ra hoe kan dat nou? Wanneer gaan ze dit in het noorden van Europa eens snappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: