Karadzic wil president Papoulias dagvaarden

Het Joegoslavië Tribunaal moet president Karolos Papoulias dagvaarden om te komen getuigen in het proces tegen Radovan Karadzic.

Dit stelde de voormalige Bosnisch-Servische president  in een verzoekschrift aan de rechters. Volgens Karadzic was Papoulias als minister van Buitenlandse Zaken van Griekenland in 1994 intensief betrokken bij pogingen om vrede te stichten in Bosnië.

Papoulias zou het VN-hof in Den Haag kunnen vertellen dat Karadzic meewerkte aan een oplossing voor het bloedige etnische conflict in het Balkanland, dat aan meer dan 100.000 mensen het leven heeft gekost.

Karadzic beweert dat Athene tot nu toe niet meewerkte aan pogingen van de verdediging om met Papoulias in contact te komen. Daarom wil Karadzic dat de rechters de Griekse president dreigen met een straf voor het geval dat hij niet naar Den Haag komt.

Als Papoulias blijft weigeren kan hij – ondanks zijn positie als staatshoofd – volgens de procedureregels van het tribunaal worden veroordeeld tot een lange celstraf wegens minachting van het hof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: