Burgemeester Athene laakt racistische aanvallen

De burgemeester van Athene heeft de Griekse overheid en burgers opgeroepen zich tegen de racistische aanvallen op immigranten te keren.

“De samenleving moet waakzaam zijn wanneer mensen bijna dagelijks op straat met messen worden gestoken. En de staat moet deze geweldplegers vervolgen”, zei burgemeester Giorgos Kaminis.

Het afgelopen half jaar werden zeker vijfhonderd immigranten in Athene het slachtoffer van een gewelddadige aanval, aldus de Migrant Workers Association. Kaminis schrijft deze aanvallen toe aan ‘bendes fascistische motorrijders die het recht in eigen hand nemen’.

Eerder deze week werd in Athene een 19-jarige Irakees op straat neergestoken door vijf onbekende mannen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

2 Responses to Burgemeester Athene laakt racistische aanvallen

  1. Alex schreef:

    Bla, bla, bla en weer ontbreekt “Wat gaat de overheid hier aan doen?”. Al jaren stellen wetshandhavers, van hoog tot laag, helemaal niets voor, dus wat verandert er als een burgemeester probeert populaire te zijn? Juist er verandert dus helemaal niets. En dat geldt niet alleen voor het juridische apparaat.

  2. afke margalliti schreef:

    Ik kan niet beoordelen of het bla bla bla is……misschien… maar dat neemt niet weg dat het goed is dat hij het bespreekbaar maakt…de bevolking moet het niet tolereren dat dit gebeurt………de achtergrond en de reden van zoveel agressie ,daar moet de burgemeester wat aan doen….en het volk moet zijn stem laten horen !!democratie begint bij jezelf…van onder af en kan niet worden afgedwongen….een omslag in het denken….vertrouwen…acceptatie van elkaar……dus ook Alex de vorige schrijver…wat jij schrijft helpt ook niet!!..neem zelf een iets positievere houding aan en bedenk een begin van een oplossing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: