‘Onmogelijk te voldoen aan eisen van de trojka’

Het is voor Griekenland ‘vrijwel onmogelijk’ te voldoen aan de eis om de komende twee jaar 11,5 miljard euro te bezuinigen in ruil voor de leningen van de EU en het IMF. Dat heeft PASOK-leider Evangelos Venizelos gezegd.

Volgens (ex-minister van Financiën) Venizelos was het altijd al moeilijk om deze eis in te willigen, maar de problemen worden nu versterkt door de recessie waarin Griekenland zich bevindt en voorlopig nog zal blijven.

De Griekse economie zal dit jaar naar verwachting krimpen met 6,9  procent, waar eerder nog een krimp van 4,5 procent werd voorspeld. De verdieping van de recessie wordt volgens de Griekse overheid grotendeels veroorzaakt door de bezuinigingsmaatregelingen die op last van de EU en het IMF moeten worden genomen.

Bronnen binnen het Griekse ministerie van Financiën meldden dat Griekenland bezig is een overbruggingslening tot september te vinden om het hoofd boven water te houden.

De lening zou noodzakelijk zijn geworden nadat de trojka de uitbetaling van de lopende noodsteun van 130 miljard heeft opgeschort omdat Griekenland niet aan de bezuinigingsdoelstellingen heeft voldaan.

3 Responses to ‘Onmogelijk te voldoen aan eisen van de trojka’

  1. […] oud-minister van Financiën, zei gisteren dat Griekenland ‘vrijwel onmogelijk’ kan voldoen aan de eis om de komende twee jaar nog eens 11,5 miljard te bezuinigen. De besluitvorming daarover wordt […]

  2. […] komt, zo liet de Europese Centrale Bank weten. De trojka onderzoekt of Griekenland zich houdt aan de afspraken die zijn gemaakt bij het beschikbaar stellen van 240 miljard euro aan noodleningen. Share […]

  3. […] Evangelos Venizelos stelde vorige week dat het ‘vrijwel onmogelijk’ is om te voldoen aan de eisen van de trojka. Eerder waarschuwde de Griekse minister van Financiën […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: