Strengere controle moet Britse dranktoeristen uit problemen houden

nightlife laganasJonge Britse vakantiegangers zijn berucht om hun dronken, gewelddadige en soms onzedelijke gedrag. In de populaire Griekse badplaatsen kunnen ze er over meepraten. Vertegenwoordigers van de Britse en Griekse politie hebben op Zakynthos overlegd over de aanpak van dronken Britse jongeren.

Er moet een einde komen aan georganiseerde kroegentochten in Griekse vakantieplaatsen, was het verzoek van de Britse politie Ook moet er strenger gecontroleerd worden op de illegale verkoop van alcohol aan minderjarigen. Dit moet voorkomen worden dat dronken Britse jongeren tijdens hun vakantie in de problemen komen.

De Britse politie heeft haar Griekse collega’s eveneens gevraagd minder agressief op te treden tegen dronken jongeren. De jeugdige vakantiegangers wordt verzocht minder te drinken tijdens hun verblijf in Griekenland.

Jaarlijks wordt Griekenland bezocht door 15 miljoen toeristen, een vijfde daarvan is afkomstig uit Groot-Brittannië. Van hen is een derde tussen de 16 en 20 jaar, maar deze groep is verantwoordelijk voor meer dan 70% van de zaken waarmee het Britse consulaat jaarlijks te maken heeft.

One Response to Strengere controle moet Britse dranktoeristen uit problemen houden

  1. […] Al in 2009 bespraken de burgemeesters van populaire Griekse badplaatsen en de Britse politie over maatregelen die moeten voorkomen dat dronken vakantiegangers  in  de problemen komen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: