Speciale ‘partyzones’ voor Britse onruststokers

nightlife laganasDe Griekse autoriteiten overwegen om speciale zones in te stellen voor luidruchtige vakantiegangers en onruststokers op vakantie-eilanden. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

De burgemeesters van Zakynthos, Kreta, Corfu, Rhodos en Kos zullen het idee in oktober bespreken op een conferentie in Athene. Zij hebben op hun eilanden regelmatig te maken met (jonge) toeristen die voor problemen en overlast zorgen. Ook het Ministerie van Toerisme en vertegenwoordigers van de Britse ambassade worden bij de plannen betrokken.

Aanleiding voor het plan is de dood van een 19-jarige Britse toerist op Kreta. Hij werd vorige week doodgestoken tijdens een ruzie met een grote groep landgenoten in een bar in Malia. Dergelijke incidenten geven het toerisme een slechte naam en moeten koste wat kost voorkomen worden, vindt Zacharias Doxasrakis, burgemeester van Malia.

Een nieuwe wet stelt voor om clubs, bars en disco´s te vestigen in een speciaal, beperkt gebied buiten de stad, zegt Doxasrakis. “Overdag zijn deze kinderen heel schattig, maar ’s nachts worden ze dronken en worden ze een ander mens. In deze gebieden kunnen ze doen wat ze willen.”

De Britse ambassadeur in Athene lanceerde dit jaar een campagne in Malia om ‘verantwoordelijk gedrag’ te promoten. Met posters, polsbandjes en flyers worden jonge Britse toeristen gewezen op de gevaren van roekeloosheid en te veel drank.

Al in 2009 bespraken de burgemeesters van populaire Griekse badplaatsen en de Britse politie over maatregelen die moeten voorkomen dat dronken vakantiegangers  in  de problemen komen.

4 Responses to Speciale ‘partyzones’ voor Britse onruststokers

 1. Alex schreef:

  Laten ze dan ook bespreken hoe om te gaan met uitbaters die alleen maar zo snel mogelijk en zo veel mogelijk drank willen verkopen aan welwillende toeristen.

 2. Wiill schreef:

  Kopen en opdrinken doe nog altijd zelf!!!!

 3. Miranda schreef:

  Op deze manier verplaats je het probleem alleen maar.

  • Nicalas schreef:

   All in.Voor een vast bedrag een hotel kamer,eten en drinken.Vooral drinken.Alle drank gratis.Gevolg; Veel gebrul en geschreuw bij de All in hotels, en dan zonder een cent op zak na 24.00 uur de stad in.Liefst nog op een scooter Als er iets verboden moet worden is het gratis vertsrekken van drank in de All in hotels,maar ook de hoteleigenaars verantwoordelijk houden voor hun drankbeleid
   Het zijn vaak jonge mensen en de politiek moet daarom daar hun in verantwoordelijkheid nemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: