Griekse en Britse politie gaan samen dronken toeristen aanpakken

In veel Griekse toeristenplaatsen zijn het ‘niet graag geziene gasten’. Jonge, dronken Britse vakantiegangers zorgen regelmatig voor veel overlast en vernielingen in badplaatsen als Malia, Faliraki, Kavos en Laganas.

Ieder jaar reizen miljoenen Britten naar de Griekse eilanden. Vele van hen zijn jongeren die voor het eerst zonder hun ouders naar het buitenland op vakantie gaan. Het aantal Britten dat op Grieks grondgebied in moeilijkheden raakte, is de afgelopen jaren alleen maar gestegen.

In mei pakte de politie een groep van zeventien vakantiegangers op die verkleed als non hun achterwerk hadden laten zien aan inwoners van Malia (Kreta).

De Britse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Chris Bryant sprak vandaag met de Griekse viceminister van Binnenlandse Zaken Christos Markogiannakis over maatregelen die moeten voorkomen dat dronken Britse bezoekers de wet overtreden of het slachtoffer worden van een misdaad.  Volgende week zullen agenten van de eilanden Rhodos, Kreta, Zakynthos en Corfu  met hun Britse collega’s verder bespreken welke maatregelen er worden genomen.

3 Responses to Griekse en Britse politie gaan samen dronken toeristen aanpakken

  1. Inge schreef:

    Goed dat de Engelse politie zich en ook om bekommert, want wat maken ze er een zooitje van. Goed plan dus…

  2. […] politie heeft haar Griekse collega’s eveneens gevraagd minder agressief op te treden tegen dronken jongeren. De jeugdige vakantiegangers wordt verzocht minder te drinken tijdens hun verblijf in […]

  3. […] in 2009 bespraken de burgemeesters van populaire Griekse badplaatsen en de Britse […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: