Grote hoeveelheden tsikoudia in beslag genomen

Twee Kretenzische producenten van de traditionele drank tsikoudia riskeren een boete van honderdduizenden euro’s omdat ze niet over de juiste vergunningen beschikten.

De twee mannen werden in de regio Heraklion betrapt tijdens een politieactie in de strijd tegen de illegale productie van de alcoholische drank. De ene exploiteerde een distilleerderij in Moires, de andere in Malevizi. Ze zijn allebei gearresteerd.

Hoewel de beide distilleerderijen legaal werkten, kwam de aangetroffen hoeveelheid tsikoudia niet overeen met de aangegeven hoeveelheden die er volgens de papieren moesten worden gedistilleerd.

De autoriteiten namen 16,6 ton tsikoudia in beslag bij de Malevizi-distilleerderij en nog eens 6,5 ton bij de distilleerderij in Moires. Op elke niet-aangegeven ton tsikoudia staat een boete van 12.500 euro.

Illegale productie van alcohol

Er wordt hard opgetreden tegen de illegale productie van alcohol, die alomtegenwoordig is op Kreta. Het wordt door honderden gezinnen gemaakt voor eigen gebruik, maar ook op industriële schaal wordt er veel geproduceerd.

Tsikoudia is een heldere sterke drank die wordt geproduceerd op Kreta. Het wordt gemaakt door het distilleren van druivenpulp. Tsikoudia is ook wel bekend als de Kretenzische variant van raki. Het alcoholpercentage van de drank kan oplopen tot 65 procent.

9 Responses to Grote hoeveelheden tsikoudia in beslag genomen

  1. Rob Alberts schreef:

    Deze drank is nieuw voor mij.
    Mag ik het vergelijken met Italiaanse grappa?

    Vragende groet,

  2. Frans van Dijk schreef:

    In beslag genomen……eeuwig zonde 😊

  3. […] Grote hoeveelheden tsikoudia in beslag genomen […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.