Bokskampioen Vasilis Topalos (16) overleden

De 16-jarige bokskampioen Vasilis Topalos is overleden aan het hoofdletsel dat hij twee weken geleden opliep tijdens sparringwedstrijden in de sportschool waar hij trainde.

Topalos werd beschouwd als een rijzende ster in het boksen. In oktober veroverde hij op het Europees Kampioenschap Junioren in Montesilvano goud in de klasse -60 kilo.

Op 16 december raakte Topalos ernstig geblesseerd in een gym in Tavros, een voorstad van Athene. Hij voelde zich niet lekker tijdens de training en ging hij naar het toilet waar hij flauwviel en bewusteloos raakte. De jonge sporter onderging een operatie aan zijn hoofd en werd in kritieke toestand opgenomen op de intensive care.

De Griekse boksfederatie (EOP) sprak haar verdriet uit over het overlijden van ‘ons gouden kind, onze glimlachende Vasilis, de geboren kampioen met een hart van massief goud’. De boksfederatie liet weten de begrafeniskosten van Topalos te betalen en op zijn naam een jaarlijkse studiebeurs in te stellen voor TEFAA-studenten. Ook zal er een internationaal Vassilios Topalos-bokstoernooi worden georganiseerd.

Onderzoek

De eigenaar en trainer van de sportschool, zei tegen newsit.gr dat de jongen er één keer per week kwam trainen. “Hij was die dag met zijn vader en trainde met hem. Zijn vader is ook betrokken bij het boksen.”

De Griekse minister van Sport, Lefteris Avgenakis, heeft opdracht gegeven voor een officieel onderzoek naar de gebeurtenissen waardoor de jonge bokser in het ziekenhuis belandde.

3 Responses to Bokskampioen Vasilis Topalos (16) overleden

  1. dani2503 schreef:

    Afschuwelijk te lezen. 16 jaar de veelbelovende toekomst moest nog goed op gang komen. Toch is boksen een riskante sport zo zeggen de ex sporters van deze sport. De klappen op je hoofd zijn niet echt goed voor de gezondheid.

  2. Maria schreef:

    Zo jammer, gewelddadige sport, heb er nooit naar kunnen kijken!😢

  3. […] Bokskampioen Vasilis Topalos (16) overleden […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.