Dode na instorten tunnel bauxietmijn

Een man is omgekomen toen een van de tunnels van de bauxietmijnen in de regio Fokina (Centraal-Griekenland) instortte. Twee anderen kwamen vast te zitten, maar bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde in tunnel 617 bij de centrale ingang van de bauxietmijnen van de Franse productie- en mineralengroep Imerys. Door een nog onbekende oorzaak viel een grote losgeraakte steen op een voertuig met vierwielaandrijving dat bezig was met een inspectie van de tunnel.

De 40-jarige bestuurder van het voertuig kwam daarbij om het leven. De twee andere mannen werden na enkele uren bevrijd, nadat de brandweer de aarde had verwijderd die de tunnel blokkeerde. Zij hadden telefonisch contact met de reddingsploeg.

Volgens CNN Greece heeft de Imerys Bauxite Mine Company in Fokida na het tragische ongeval zijn activiteiten tot nader order opgeschort. Het mijnbedrijf zegt alle medewerking te verlenen aan het onderzoek naar het ongeluk en betuigde medeleven aan de familie van de omgekomen man.

Griekenland is het enige land in de EU met economisch winbaar bauxiet in de bodem. In 1924 werd in Griekenland ‘arm ijzererts’ gevonden dat enkele jaren later werd herkend als bauxiet. In 1934 begon de industriële verwerking ervan.

De bauxietmijnen bevinden zich in de buurt van het dorp Variani, op de 51e kilometer van de weg die de stad Lamia met Amfissa verbindt. Bauxiet is een mineraal dat een belangrijk erts van aluminium vormt.

One Response to Dode na instorten tunnel bauxietmijn

  1. […] Dode na instorten tunnel bauxietmijn […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: