Antetokounmpo topscorer aller tijden van de Bucks

Giannis Antetokounmpo heeft zich gekroond tot clubtopscorer aller tijden van de Milwaukee Bucks. De 27-jarige De Griek leidde zijn ploeg langs Brooklyn Nets: 120-119 na verlenging.

Hij passeerde clublegende Kareem Abdul-Jabbar, die in zijn loopbaan tot 14.211 punten voor de Bucks kwam. Antetokounmpo scoorde 14.216 punten voor de club uit Milwaukee, waar hij al sinds 2013 speelt.

In New York nam Antetokounmpo gisteravond meer dan een derde (44) van de punten van de Bucks voor zijn rekening. Hij dwong met een sensationele driepunter de verlenging af. Daarin was hij in de slotseconden met twee vrije worpen beslissend.

Milwaukee Bucks is de titelhouder in de NBA. Aan de hand van de Griekse sterspeler won de club voor het eerst sinds 1971 het kampioenschap. In 2019 en 2020 werd Giannis Antetokounmpo uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NBA.

3 Responses to Antetokounmpo topscorer aller tijden van de Bucks

  1. ingrid Osephius schreef:

    Geweldige basketballspeler en een heel goed mens.

  2. […] Antetokounmpo topscorer aller tijden van de Bucks […]

  3. […] Giannis in de NBA, waar hij debuteerde als een van de jongste spelers ooit. Vorige maand werd hij clubtopscorer aller tijden van de Milwaukee Bucks. In 2021 won de club aan de hand van de Griekse sterspeler voor het eerst sinds 1971 het […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.