Disney+ lanceert trailer van Antetokounmpo-film

Streamingplatform Disney+ heeft de trailer vrijgegeven van ‘Rise’, een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nigeriaans-Griekse familie Antetokounmpo, waarvan drie zonen NBA-kampioen werden.

Giannis Antetokounmpo is de bekendste van de drie basketballende broers. Hij werd geboren in Athene als zoon van Nigeriaanse immigranten. Omdat zijn ouders geen Grieken zijn, kreeg Antetokounmpo bij zijn geboorte niet automatisch de Griekse nationaliteit. De eerste 18 jaar van zijn leven was hij dan ook feitelijk staatloos.

Antetokounmpo groeide op in de wijk Sepolia in Athene. Zijn ouders hadden moeite met het vinden van werk en daarom verkocht hij samen met zijn oudere broer Thanasis horloges, handtassen en zonnebrillen op straat. In 2007 begon Antetokounmpo met basketbal, twee jaar later speelde hij wedstrijden voor de jeugdploeg van Filathlitiko.

Sinds 2013 speelt Giannis in de NBA, waar hij debuteerde als een van de jongste spelers ooit. Vorige maand werd hij clubtopscorer aller tijden van de Milwaukee Bucks. In 2021 won de club aan de hand van de Griekse sterspeler voor het eerst sinds 1971 het kampioenschap.

Thananis Antetokounmpo speelt sinds 2019 ook voor de Bucks, Kostas speelde van 2019-2021 voor de LA Lakers maar komt nu uit voor het Franse ASVEL Basket. Hun jongste broer Alex speelt bij Raptors 905 in de minor league van de NBA.

Delen van ‘Rise’ zijn vorig jaar op locatie opgenomen in Sepolia, de wijk in Athene waar de broers Antetokounmpo opgroeiden. De film werd geregisseerd door Akin Omotoso (“Vaya”), Giannis Antetokounmpo was één van de uitvoerende producenten.

‘Rise’ is vanaf 24 juni exclusief te zien op Disney+

One Response to Disney+ lanceert trailer van Antetokounmpo-film

  1. […] Disney+ lanceert trailer van Antetokounmpo-film ‘Rise’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: