Grieken geëvacueerd uit Odessa

Griekenland heeft 34 Griekse staatsburgers succesvol geëvacueerd uit de Oekraïense havenstad Odessa aan de Zwarte Zee. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zij werden vergezeld door consul-generaal Dimitrios Dochtisis en zijn van Odessa naar buurland Moldavië gebracht. Daar werden ze opgewacht door personeel van de Griekse ambassade in Boekarest. Onder de geëvacueerden van operatie ‘Nostos 5’ zijn ook 25 matrozen die voor een Griekse rederij werken.

Dit weekeinde werden al 25 Griekse staatsburgers met succes geëvacueerd uit Odessa. Bij drie eerdere operaties van de Griekse overheid zijn nog meer mensen veilig uit Oekraïne gehaald, waaronder een deel van het personeel van het Griekse consulaat in Marioepol.

Op 24 februari begon de Russische president Vladimir Poetin een militaire aanval op grote delen van Oekraïne. Bij Russische luchtaanvallen in de havenstad Marioepol zijn aan het bgin van de oorlog zeker 16 etnische Grieken omgekomen.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Griekenland 4649 Oekraïense vluchtelingen opgenomen. Van hen is zo’n 30 procent minderjarig. Dat meldt het ministerie van Burgerbescherming vandaag.

2 Responses to Grieken geëvacueerd uit Odessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: