Toeristenseizoen begint dit jaar al op 1 maart

Het zomerseizoen voor toeristen start in Griekenland dit jaar al op 1 maart en dat is twee maanden eerder dan normaal. Toerismeminister Vassilis Kikilias zegt dat het komt omdat grote luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties er om vragen.

Volgens Kililias zijn er ‘sterke voortekenen’ dat het toerisme in Griekenland dit jaar zal opbloeien. In een interview met SKAI zei hij dat er in januari 30 procent meer boekingen waren ten opzichte van dezelfde maand in 2019. Dat jaar – het laatste voor de coronapandemie – was een mijlpaaljaar voor het Griekse toerisme.

In 2019 bracht het toerisme in Griekenland een recordbedrag van 18 miljard euro op. Door de coronapandemie daalden de inkomsten in 2020 naar 4,3 miljard euro. Vorig jaar herstelde het Griekse toerisme zich enigszins met een totaal van 10,5 miljard euro aan inkomsten.

Toerisme is een van de belangrijke bronnen van inkomsten voor Griekenland. De sector is goed voor een vijfde van de economie en voor een op de vijf banen.

2 Responses to Toeristenseizoen begint dit jaar al op 1 maart

  1. […] Toeristenseizoen begint dit jaar al op 1 maart […]

  2. […] zomerseizoen voor toeristen start in Griekenland dit jaar al op 1 maart en dat is twee maanden eerder dan normaal. Toerismeminister Vassilis Kikilias zegt dat het komt […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: