Reisadvies voor Ionische eilanden aangepast

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Griekenland aangepast.

Na een verblijf op de Ionische eilanden is het vanaf 15 mei niet meer nodig om bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine te gaan. Ook is er dan geen testverplichting meer voor terugkeer naar Nederland vanaf de Ionische eilanden.

Vorige week liet het ministerie van Buitenlandse Zaken al weten dat de verplichte thuisquarantaine en testverplichting na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden niet meer nodig was.

Dit geldt alleen voor rechtstreekse vluchten vanaf de eilanden en niet als er een tussenstop wordt gemaakt in Athene. Na een verblijf op Kreta of in de rest van Griekenland moet je je wel laten testen en ga je 10 dagen in thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland. Op dag 5 van de quarantaine kan je je zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Reisadviezen per land / regio

Het reisadvies van de Nederlandse overheid om niet naar het buitenland te reizen vervalt op 15 mei. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het reisadvies per land of regio beoordelen. Op de website wijsopreis.nl zijn de kleurcodes en bijbehorende adviezen (vanaf 15 mei) te vinden.

Een geel reisadvies betekent dat in een land of gebied maatregelen tegen het coronavirus zijn getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven. Reizigers moeten alert zijn en zich goed voorbereiden op hun reis. Bij een groen reisadvies zijn er geen bekende veiligheidsrisico’s en is reizen gewoon mogelijk.

Het complete protocol voor reizen naar Griekenland van de Griekse overheid vind je op travel.gov.gr


3 Responses to Reisadvies voor Ionische eilanden aangepast

 1. Ellen Lassing schreef:

  Beste Natasha,

  Ik heb een vraag over een vorig bericht van Parakalo. Daar stond dat je naar de eilanden kunt met een negatieve PCR test óf een sneltest. En dat je dat dan aan moet geven op een Griekse site dat je die test gedaan hebt. Dat scheelt nogal wat geld, wij gaan 4 juni naar Samos en willen dan als het kan die zelftest of sneltest doen en op die site aangeven. Maar die is in het Grieks en ik kan inmiddels wel e.e.a. maar dit is toch net even te moeilijk om alles te begrijpen. Soms.komt mijn telefoon wel met een voorstel om te vertalen maar hier niet helaas. Heb jij een tip?

  Hartelijke groet, Ellen Lassing

  • Natascha schreef:

   Volgens mij is een negatieve pcr-test nog steeds verplicht als je gaat vliegen. Een zelftest heeft dan alleen zin als je al in Griekenland bent lijkt me. Maar 100 procent zeker weet ik het ook niet. Het is best onoverzichtelijk eerlijk gezegd, met alle verschillende voorwaarden van de landen…

 2. […] Reisadvies voor Ionische eilanden aangepast […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: